F8 blijft op kampioenskoers!

Tegen HBC F8 speelt onze F8 altijd ijzingwekkende wedstrijden. In september verloren we na een enorm sterke 1e helft met 1-3. Twee maanden geleden werd het ‘billen-knijpen’ nadat een 3-0 ruststand uitmondde in een inhaalrace van HBC en we net met 3-2 over de eindstreep kwamen. Afgelopen zaterdag leek hetzelfde scenario zich te voltrekken. Na een werkelijk majestueuze 1e helft met een doelpunt van Twan en twee oprispingen van de weer onnavolgbare (in vele opzichten) Omar gingen we rusten met een 3-0 voorsprong. In de 2e helft nam Mika weer over van de prima keeper Gijs en we leken wakker. Maar HBC liet zich niet op de kop zitten door die intens gemene Alliancers (zoals een vader van een aanstellerige HBC-speler zei: “dat gemene leren ze op Alliance…..”. Verbijsterend, wat sommige mensen zeggen en denk eens aan de opvoedende waarde van die opmerking).

Enfin, het werd snel 3-1 en even later volgde een prachtig HBC-schot en stond het ineens 3-2! Alle hens aan dek!!! Tristan stroopte de mouwen maar weer eens op; Luca spuugde in haar handen, Mans en Fenna zetten de Turbo aan en Rif ging voorop in de strijd. Dit was Rif’s wedstrijd, sinds woensdag is de totale bezieling in hem ontwaakt en gaat hij laten zien dat hij net zo’n goede voetballer wordt als zijn vader. Of zelfs beter!? Onder leiding van de zeer sportieve scheidsrechter golfde de wedstrijd heen-en-weer waarbij wij toch de beste kansen kreeg. Het duurde eindeloos lang, maar uiteindelijk verloste Twan iedereen uit zijn lijden. Hij ramde de –24 er in en we leefden nog lang en gelukkig.

Nu volgende week 0m 8.30u Jong Aalsmeer United ontvangen en dan komt het kampioenschap heel dichtbij. Onze enige overgebleven concurrenten Zwanenburg en Overbos spelen tegen elkaar, dus dat wordt een spannende zaterdagochtend.