E3 ongeslagen kampioen !


Foto: Michel Sieraad (meer foto’s op de teampagina http://alliance22e3.ditismijnteam.nl/)

Zaterdag 17 april boekt de E3 zijn achtste competitiezege op rij. De 5 – 2 winst bij Bloemendaal is ruim voldoende voor het kampioenschap. Twee wedstrijden voor het einde van de competitie is de E3 onbereikbaar voor de concurrentie. Direct na de wedstrijd trekken de spelers en supporters naar het Alliance complex, waar het kampioenschap uitbundig is gevierd.

Met het kampioenschap inzicht begint de E3 gefocust aan de wedstrijd. Bloemendaal wordt op eigen helft vastgezet. Het regent corners. Mees en Jasper zijn koppend dicht bij de openingsgoal. Aanval volgt op aanval, maar het lukt niet om door te drukken. Passing en afwerking zijn net niet nauwkeurig genoeg. Misschien proberen onze mannen wel iets te veel hun best te doen. Het spel blijft rommelig, maar Alliance komt wel op een verdiende voorsprong dankzij twee goals van Lars; een strakke pegel (de specialiteit van onze nummer 14) en een attent intikkertje, na een boogbal van Jasper. De thuisclub komt door een dubieuze goal (was de bal wel over de lijn?) voor rust terug in de wedstrijd (1 – 2).

En het wordt nog spannend als Bloemendaal, vlak na de rust, op gelijke hoogte komt en zelfs kansen heeft op 3 – 2. De E3 raakt niet in de war en blijft het vertrouwde positiespel spelen. Van achteruit zoeken Tijn en Bernhard de vleugels. Pepijn komt over de linkerflank een paar keer gevaarlijk door. Zijn voorzet van af de achterlijn wordt door Young goed ingeschat en bij de tweede paal binnen geschoten (2 – 3). Even later staat Stan aan de basis van de 2 – 4. Met een harde inspeelpass bereikt hij Pepijn, die aanneemt, draait en scoort. Bloemendaal dringt nog wel aan maar komt er niet meer aan te pas. Vlak voor tijd wordt Jasper, die tot dan toe hard heeft gewerkt, maar ongelukkig was in afwerking, alsnog beloond. Young-kon lanceert hem met een mooie dieptepass; waarna Jasper de bal op snelheid meeneemt en onberispelijk binnen schiet. Eindstand 2 – 5, het kampioenschap is binnen. Dat moet gevierd worden. De trotse spelers en supporters vertrekken direct naar het Alliance complex. Daar worden de kampioenen feestelijk binnengehaald met bloemen, champagne en pannenkoeken. Hans Homburg reikt de kampioensdiploma’s uit met felicitaties voor alle spelers, de trotse leiders en natuurlijk voor de trainer Aad. Daarna storten de kersverse kampioenen zich uitgelaten op het feestmaal. Het blijft nog lang onrustig aan de Zeedistelweg.

Hartstikke goed mannen. Geweldige prestatie. Afgelopen jaar waren jullie al twee keer heel dichtbij een kampioenschap (najaarscompetitie en met de F1). Nu is de buit dan toch binnen. Met inzet, samenspel en veel voetbalplezier hebben jullie het kampioenschap overtuigend binnen gesleept. En dan te bedenken dat het seizoen nog niet is afgelopen. Komende weken gaan we nog leuke toernooien spelen. Maar zover is het nog niet… eerst maar eens lekker genieten van jullie mooie kampioenschap.