E3 stevig aan kop, na winst op HFC

HFC E2 is onze concurrent voor de koppositie. Afgelopen weken hebben ze een mooie reeks winstpartijen gespeeld. Zaterdag 27 maart kwam het team van de Koninklijke dan ook in een winning mood naar de Zeedistelweg. De E3 liet zich echter niet verrassen. Het team speelde een degelijke pot voetbal. Na de 3 – 0 overwinning, ligt een glansrijk kampioenschap voor het grijpen.

Eén dag voor de topper tegen HFC werden twee E3 spelers nog overvallen door pech en ziekte; Tijn brak zijn arm met waveboarden en Kyle is door buikgriep uitgeschakeld. Beiden zijn vaste waarden in de E3, maar gelukkig zijn goede reservekrachten beschikbaar. De positie van Tijn wordt overgenomen door Boris, en de plek onder de lat wordt waargenomen door Jesse en even later door Jurgen, die op het laatste moment is opgetrommeld. Het team laat zich niet van de wijs brengen door de last-minute vervangingen. Vanaf de aftrap heeft Alliance het initiatief. De opbouw van HFC wordt in het middenveld gesmoord. Stan is een fijne stoorzender. Young bestrijkt de hele rechterflank, waar hij zowel verdedigend als in opbouw weer een sterke wedstrijd speelt. Achterin vormt Boris met Mees en Bernhard een solide verdedigingsblok. Er is niets te merken van onwennigheid, ze spelen een vlekkeloze wedstrijd en komen paar keer gevaarlijk door. Ondanks overwicht komt de E3 niet tot scoren. Kansen zijn er wel, uit corners (Mees), afstand schoten (Lars, Young) en uitgespeelde aanvallen (Pepijn, Jasper) maar de openingsgoal wil niet vallen. HFC heeft voor de rust één kans, als de spits een bal in de diepte krijgt aangespeeld en alleen op de goal af kan. Gelukkig heeft Jurgen, die op tijd uitkomt, een prima reflex. De teams gaan doelpuntloos de rust in.

Na rust houdt Alliance de druk op de ketel en komt snel op voorsprong. Een dieptepasse van Young-kon bereikt Jasper, die het vizier op scherp heeft (1 – 0). Niet veel later trapt Pepijn de zoveelste corner strak en zo hard voor de goal, dat de bal via een tegenstander binnenketst (2 – 0). De E3 verslapt niet, mooie aanvallen volgen elkaar op. De mooiste, een dubbele 1 – 2, van Jasper en Pepijn eindigt op de lat. Even later vind Pepijn Jasper opnieuw met een steekpasse. Jasper kapt de keeper cool uit en scoort de 3 – 0. In de minuten die volgen zijn Stan (2x), Lars en Young nog dicht bij goal met schoten uit de tweede lijn. Het blijft echter bij 3 – 0. Een mooie overwinning, met overtuigend spel. Het kampioenschap is nu binnen handbereik. Onze jongens hebben nog maar één punt nodig uit de resterende drie wedstrijden.