F8 verstevigt koppositie

De F8 was voor de winterstop een superieure voetbalmachine. Flistende aanvallen en veel beleving en uiteindelijk zelfs overwinnaar van kampioen De Brug. Sinds de winterstop is het zoeken naar de vorm. Het loopt niet zo soepel. Voor de tegenstanders is dat een onheilspellend vooruitzicht, want zelfs in de huidige vorm is de F8 ongeslagen koploper.

Zaterdag werd in een uitputtingsslag RCH F4 met een voor f-jes ongebruikelijke 1-0 verslagen. Het veel niet mee. Een paar kinderen hadden gezien dat RCH laatste stond en zeiden: “we gaan dik winnen!”. Praat ze zo’n idee maar eens uit het hoofd!!!

In de 1e helft ging de strijd gelijk op. Er waren wel kansjes, maar onze aanvallers Omar, Fenna en Twan hadden niet hun gebruikelijke scherpte. Het verdedigingsblok stond weer goed. Net als vorige week waren Mans, Luca, Kim en (afwisselend) Rif en Gijs geconcentreerd en meedogenloos. Er kwam geen muis door. En als er al zo’n muis brulde stonden daar de keepers Tristan (1e helft) en Mika (2e helft).

In de 2e helft namen de Alliancers het heft in handen. Maar RCH had een heel sterke verdediger, die bijna alles tegen hield. Er kwamen weinig kansen en als er een kans kwam lukte het niet. Een gewoon team zou na 39 minuten de moed hebben opgegeven, maar niet de F8. In een allerlaatste inspanning wurmde Tristan zich langs een verdediger en hij haalde zuiver uit.