DIOS E1 verslagen door Duitsers

Vanaf de start zette Alliance DIOS onder druk. De Nieuw Vennepenaren waren echter niet bereid zich gewonnen te geven. Er ontstond een fysiek gevecht, met niet al teveel goed voetbal, maar wel de beste kansen voor ons. Robbie en Youri slaagden echter net niet om het net wel te vinden. Omdat de mannen achterin, Joel en Wes, weer scherp verdedigden waren er weinig kansen voor de DIOS-aanvallers en kon interim-keeper Marijn rustig aan zijn (vrij) nieuwe rol wennen. In de 1e helft reageerde hij nog twee keer met de voet in plaats van de hand, maar in de 2e helft kwam hij een keer geweldig uit zijn goal en voorkwam hij een treffer van hun doorgebroken spits.

Op het moment van Marijn’s ingreep was de rust in onze harten al wedergekeerd. Na de 0-0 rust bleef vooral Youri stevig aandringen en uit een dieptepass van bas maakte hij het de keeper en een verdediger zo lastig dat de bal voor Robbie’s voeten sprong. Hij scoorde met een fijn stiftje! Daarna was het ineens over: een prachtige steekpass van Jesse op Youri, die aannam en uit de draai met links scoorde. De 0-3 was van de niet-fitte Bas. Voor iemand die niet 100% fit was, was hij weer behoorlijk dominant en succesvol in de duels. De bekroning voor hem was een rebound na een corner. En voor de tweede week achtereen met links! Om de druiven voor DIOS nog zuurder te maken combineerden vooral Mattijs en de anderen lustig verder. Het was Mattijs die Youri vrij voor de keeper zetten en Youri nam het cadeau grijnzend in ontvangst: 0-4. De sportieve DIOS-coach verzuchtte na afloop: “jullie zijn net Duitsers, het houdt nooit op”!