F8 3-2 winst: gevalletje ‘hakken-over-de-sloot’

Krap 1 graad boven nul, toch vlogen de F8-ers er hartverwarmend in tegen HBC. Ze zouden de kleumende en kreunende ouderschare een mooie pot voetbal voorzetten. Kim was terug van blessureleed en beet zich vast in de tegenstander en op Mans en Luca kunnen we achterin altijd rekenen. Keeper Rif had een rustige 1e helft. Op het middenveld komt Gijs steeds beter in vorm. Nu moet hij nog in de wedstrijd gaan durven wat hij op de training al wel durft.

Omar wilde zoals altijd eerste wissel, maar toen hij eenmaal begon bleek hij niet te houden. Een keer lanceerde Twan hem; de tweede keer struikelde een zenuwachtige verdediger en toen stonden we ineens 2-0 voor. Toe kort voor rust Twan voor 3-0 zorgde begon een zekere nonchalance zich van de kinderen meester te maken. Halverwege de tweede helft (Mans en Luca stonden wissel) scoorde HBC tegen. “Oh, pas 3-1”, riepen de spelers. Hier werden ouders en coach toch lichtelijk nerveus van. Tristan probeerde zoals zo vaak de rest op sleeptouw te nemen, maar we zaten ‘vast’. Fenna rende voorin razendsnel rond, maar de bal kwam niet meer bij haar in de buurt. Snel de razendsnelle Mans maar weer ingebracht. Twee minuten voor tijd was keeper Mika kansloos op een prachtige HBC-knal. De nu radeloze coach gooide snel Luca weer in de strijd. Met man en macht, krakend en piepend hielden we stand. De 1e zege in de voorjaarscompetitie!!! Ik kreeg het er warm van.