E1 blijkt op kop in hoofdklasse: 2-0 tegen ZRC

ZRC Herenmarkt stond er in verliespunten tot afgelopen zaterdag nog beter voor dan wij. Een topper, dus! De E1 ging de strijd aan zoals je een topwedstrijd speelt. Binnen 1 minuut passeerde Jesse zijn tegenstander en knalde hij van afstand de bal in de kruising: 1-0. Dat was een fijne start voor een mooie partij. Mattijs en Youri kaatsten er op los en Robbie was af en toe ongrijpbaar. In de 1e helft zette hij uit corners en een keer na een solo Youri alleen voor de keeper.

Ook Mattijs met een subtiel passje en Jesse met en mooie dieptepass brachten de anders zo trefzekere commando Youri in stelling, maar die had zijn vizier vandaag te hoog staan. Behalve net voor de pauze toen Bas een beeldschone verre pass gaf. Youri dook op tussen keeper en verdediger en tikte fraai langs de keeper. Maar helaas bleek de verdediger een bijtertje te zijn. Na een felle sprint en met een sliding zorgde hij op de doellijn voor redding. Ook ZRC liet zich niet onbetuigd. We zagen een goed combinerende en verzorgd opbouwende tegenstander (daar kunnen wij nog wat van opsteken, mannen), die keeper Nils met flitsende aanvallen regelmatig aan het werk wisten te zetten. Maar dat deed Nils vandaag weer foutloos. En hij werd goed door verdediging en middenveld afgeschermd.

Was dan iedereen goed? Nee, zeker niet. Joel en Wesley waren niet goed. Ze waren nl. geweldig!! Wat hun fantastische nummer 8 ook probeerde, altijd zetten Wes of Joel hem de voet dwars. De andere ZRC-aanvallers hadden in de 2e helft helemaal de moed opgegeven. Bij Alliance zagen we in de 2e helft Marijn zichzelf weer heruitvinden als aanvaller. Hij kapte en draaide dat het een lieve lust had en zijn voorzetten kwamen mooi voor het goal. Ben benieuwd hoe hij volgende week speelt als hij op het idee komt zijn veters te snoeren.

Enfin, in het begin van de 2e helft lagen we zwaar onder druk. Vijf corners achtereen, spelers die zich moedig in de baan van het schot stortten en veel kansen. Na een tijdje vocht de E1 zich terug in de wedstrijd en die fase werd besloten met een bekeken schot van Bas in de uiterste hoek. U hoort het goed: een doelpunt van onze man met het vernietigende schot in het rechterbeen. Ik dacht dat hij zijn linkerbeen alleen gebruikte als standbeen…

Mannen, het was alweer geweldig. Volgende week moeten we naar DIOS. Tegen hen hebben we thuis in een matige partij (van onze kant) gelijk gespeeld: we hebben nog wat goed te maken!!