Alliance’22 A1 0–4 Spaarnwoude A1


Na weer een paar weken geen wedstrijden te hebben gespeeld stond vandaag de return tegen Spaarnwoude op het programma.

De uitwedstrijd met 0-2 gewonnen met redelijk goed voetbal en vooral veel strijd.

Deze keer niet vroeg op maar alle jongens konden lekker uitgeslapen om half 3 aantreden op het 2e veld van Alliance.

Spaarnwoude begon gelijk met erg veel druk en het was net zoals in de eerste wedstrijd gelijk duidelijk dat ze snel wilden scoren. Wederom speelde Alliance met een blok op het middenveld, 2 hangende buitenspelers en 1 diepe spits. Deze formatie was eerder succesvol gebleken, dus waarom nu niet weer?

Na veel druk van Spaarnwoude kon de A1 eindelijk aan aanvallen gaan denken. Enkele malen werd er met mooi voetbal druk gezet maar veel verder dan de rand van de 16 van Spaarnwoude kwam de A1 vaak niet. Dit door toedoen van sterk en soms zelfs grof verdedigen van Spaarnwoude. Waarbij geen kaarten werden getrokken, waar ze toch in sommige gevallen terecht waren geweest.

Na ongeveer een kleine 20 minuten spelen brak de spits van Spaarnwoude door het centrum, en ging helemaal alleen op avontuur richting de goal van Alliance.

De voorstopper van de A1 kon hem inhalen maar ging met een sliding naar de bal die hij miste maar waarbij hij wel de speler mee nam. De scheids gaf hiervoor dan ook een terechte rode kaart. De A1 dus met 10 man tegen een sterk Spaarnwoude.

Veel druk weer van Spaarnwoude waarbij een lange bal werd gemist door enkele A1 spelers en de linksbuiten van Spaarnwoude er met de bal vandoor kon en hem kon binnenschieten. 0-1. Kort hierna werd er gefloten voor de rust.

De 2e helft; één op één spelen achterin en verder dezelfde formatie. Op wat wissels na ook dezelfde jongens het veld in.

Ondanks dat de A1 goed stand hield met een man minder, kon niet worden voorkomen dat de 0-2 werd gemaakt. De bal werd vrij zacht geschoten, rolde tegen de paal in de verre hoek aan, via die paal naar de andere paal en zo erin.

Hierna ging het echter vrij snel met de wissels van de A1. Eerst een blessure bij de linksback door een beuk van een tegenstander. Zijn vervanger kon niet voorkomen dat een spits de 0-3 binnenschoot en moest zich even later ook laten vervangen na het verdraaien van zijn knie.

De 0-4 werd door uw verslaggever niet mee gepikt, aangezien hij op dat moment onder de douche stond.

Heren, hopelijk gaat het volgende week beter en komen we weer in het ritme!