Oliebollentoernooi 2009 (+foto's)

Met de weergoden hadden we een afspraak gemaakt. Op maandag 28 december zou het mooi weer zijn. En… dat was het . Het leek wel lente. Groene velden en een zonnetje. Het werd een mooie voetbaldag met aan het eind toch een heel vervelend incident.

Bekijk hier de foto's

Om 12.00 uur gingen 26 F-pupillen van start. Er werd met 4 teams gespeeld, t.w. Ajax, Feijenoord, Real Madrid en Barcelona.

Als eerste eindigde Feijenoord met 9 punten met een doelgemiddelde van +9.
Als tweede eindigde Ajax met 6 punten met een doelgemiddelde van +9.
Als derde eindigde Barcalona met 3 punten met een doelgemiddelde van -8.
Als vierde eindigde Real Madrid met 0 punten met een doelgemiddelde van -9

Om 14.00 uur gingen 27 E-pupillen van start. Ook hier werden in 4 teams gespeeld.
Als eerste eindigde Real Madrid met 9 punten met een doelgemiddelde van +18.
Als tweede eindigde Barcalona met 6 punten met een doelgemiddelde van +6.
Als derde eindigde Feijenoord met 1 punt met een doelgemiddelde van -7.
Als vierde eindigde Ajax met 1 punt met een doelgemiddelde van -17

Als laatste startten ruim 40 D-pupillen om 16.00 uur. Dat werden mooie lichtwedstrijden. Helaas met een heel naar ongelukje. Remco van Wees, die net hersteld was van een armblessure, viel bovenop die arm en scheurde opnieuw het bot. Hij is waarschijnlijk tot eind van het seizoen uitgeschakeld. We mogen met recht zeggen, dat Remco de pechvogel van het jaar is geworden.

Hier volgt het relaas van de D-coördinator, Dirk van der Plas:
“Het was prachtig voelbalweer en met het vallen van de avond en het ontsteken van de lichten ontstond er een prima sfeer. De opkomst was groot, ruim 40 spelers, verdeeld over 4 teams die 9 tegen 9 spelen. Ondanks de drukte op het veld en de kleine goaltjes vielen er behoorlijk wat doelpunten, waaronder een aantal hele fraaie.

Dank aan de teamleiders, de scheidsrechters Daan en Erwin en natuurlijk Rob en Co voor de oliebollen, de warme kantine en de vaantjes. Naast al het positieve nieuws was er helaas ook de blessure van Remco, net hersteld van zijn gebroken arm.”

1 Team Ilja 9 punten
2 Team Michel 6 punten
3 Team Per 1 punt (doelsaldo -2)
4 Team Marcel 1 punt (doelsaldo -2)

Mede namens Aad Branderhorst dank ik iedereen voor de inzet om het toernooi tot een succes te laten worden. Volgend jaar op het kunstgras met alle jeugdafdelingen en met z’n allen in de nieuwe accommodatie zelf oliebollen maken (?)

Rob Kroonstuiver