D1 gaat te laat los

De verzamelde deskundige ouders hadden hoop op een goed resultaat. De technische staf had de mannen nl. goed geprepareerd en zij waren zo verstandig geweest niet met 5 wissels te arriveren. Niets stond een eclatante zegereeks meer in de weg. Steller dezes had de mannen maandag verder de meest beeldschone combinaties zien uitvoeren en het was duidelijk: we gaan ervoor. Nu was die training maandagmiddag en dit toernooi was vroeg op de woensdagochtend; wellicht heeft dat toch meer effect op de puberfysiek dan wij hadden ingeschat.

Tegen Geel Wit werd via een intikkertje van Mischa begonnen met een benauwde 1-0 zege. DSS leverde een gelijkwaardige wedstrijd op. De gebroeders De Vreeze streden dapper en ook Sem en Bas lieten zich niet onbetuigd, maar gescoord werd er niet: 0-0. Het derde duel werd dus al beslissend. Bij verlies zou de D1 eruit liggen, want Olympia had al twee keer gewonnen. Het werd een deceptie. De mannen kwamen niet los. Olympia’s arrogante, maar zeer sterke spits scoorde na een verdedigingsfout de 1-0. Alliance nam het initiatief over, maar het heilige vuur zagen we niet echt. Folkert legde de bal op de schoen van Mischa, die de lat geselde, maar Koen had het ook aardig druk. Vooral een save met één handje maakte indruk op de supporters. De 2-0 vloeide voort uit een merkwaardig toegekende vrije trap (twee keer terug spelen…?) en weer was het hun spits die uithaalde en alle Alliance verdedigers bleven keurig en beschaafd op afstand staan (hier bleek de E1 de dag erop veel van geleerd te hebben).

Enfin, einde verhaal. Toch resten er nog twee wedstrijden. De eerste minuten tegen VSV nog licht haperend, maar toen ontbrandden de D1. Mischa schoot uit een moeilijke hoek hard en hoog raak. Even later ging Dirk op avontuur, passeerde een mannetje en schoot met links raak. Tussendoor zagen we nog een miraculeuze redding van Koen op de doellijn. Het hoogtepunt was een doelpunt van Mischa, na een uitworp van Koen. De bal dreef af naar de zijkant, iets over de middenlijn, je zag Mischa even naar links kijken naar de keeper die iets voor zijn doel stond, hij bereikte de bal net voor een verdediger en knalde hem ineens vanaf de boarding over de verbouwereerde keeper heen: 3-0. Daarna was RCH aan de beurt. Sytze scoorde snel, tussen de benen van de keeper, uit een intrap van Mischa. Daarna was het goochel-uur: Mischa deed iets onnavolgbaars op eigen helft en zijn tegenstander bleef verbluft staan. Hij begon een lange run, met onderweg diverse gelegenheden tot afspelen, die hij besloot met een daverend schot in de hoek. Het slotaccoord was ook van grote schoonheid: een aanval over een paar schijven eindigde bij Sytze, die met een achteloos hakje Mischa voor de keeper zette, die goed aannam en met links scoorde.

Briljant, maar te laat. Wel werd het weer zichtbaar hoe ontzettend goed die jongens kunnen voetballen. Laten we hopen dat ze de vorm van wedstrijd 4 en 5 naar de bekerwedstrijd bij DSOV meenemen.