Alliance E8 komt moeilijk tot winnen

Naar het eind van de eerste seizoenshelft begint het bij de mannen van Alliance E8 steeds soepeler te lopen. Met passes op maat, een grote werklust en echte teamspirit is het voor de trouwe aanhang een lust voor het oog.

Toch komt het team maar moeilijk tot winnen. Tegen het kluitjesteam van Spaarndam kwamen de spelers niet verder dan een wat onbevredigende 1-1. Vanaf de aftrap leek het een gemakkelijke zaterdagochtend te worden, ook voor de supporters die zich tegoed deden aan de net doorgebroken zon. De Alliance-spelers hielden zich goed aan de opgedragen taak. En kwam er dan eens een speler van Spaarndam dicht bij doelman Igor dan wisten de mannen hun directe tegenstanders lekker te dollen. De acties van keeper Igor in de eerste helft bleven beperkt tot het oprapen en weer uittrappen van welgeteld drie ballen! Alliance bleef in de eerste helft de volledige breedte van het speelveld benutten. Eerst een frivool hakballetje van Justus en dan Jack die zich handig langs drie spelers weet te wurmen. Voorin zorgden Thijs van links, Jack van rechts en Siem centraal voor het nodige gevaar. En daarachter op het middenveld werd er goed vooruit verdedigd door spelers als Sven, Jannus, Max en de opkomende centrumverdediger Douwe.

De beste kansen in het eerste half uur waren voor Siem. Twee keer stormde die alleen op de keeper af en plaatste vervolgens een net iets te gehaast schot. Maar gelukkig voor hem was drie keer scheepsrecht. Justus zag na een onderschepte aanval Siem vrijstaan en schoot de bal loepzuiver geplaatst over het halve veld naar hem toe. En deze keer was het wel raak en kon het doelpunt uitbundig worden gevierd. Daarna gooide Alliance de boel achterin helemaal op slot door de sterke Jack terug te laten zakken. Tegelijkertijd konden Jannus en Noah daardoor iets meer vooruit spelen. En ook zij hadden een paar mooie acties in de benen. Voorin werd er in deze fase van de wedstrijd lekker heen en weer getikt. Thijs probeerde met een puntertje de keeper te passeren. Maar die keepte een hele goede wedstrijd.

Ook in de tweede helft was er weer sprake van eenrichtingverkeer richting het doel van Spaarndam. Kans op kans werd verspeeld en dan gaat het stroever lopen. Dan gaan teveel spelers voor het eigen succes en proberen zich richting het doel te slalommen. Toch bleef Alliance drukken. Met een gelukstrap vanuit de verdediging van Spaarndam kwam tegen het einde van de wedstrijd hun spits vrij voor het doel en kon gemakkelijk de 1-1 intikken. Dat was jammer en zeker niet verdiend!

Vermeld moet ook dat scheidsrechter Joy Beekelaar die haar eerste wedstrijd floot de boel goed in de hand had. Zij hield door niet te snel te fluiten de vaart er goed in. Chapeau!