F8 verslaat kampioen De Brug

Koud en zonnig, ideale omstandigheden voor een kampioenswedstrijd. Zo dachten de jongens en meisjes van de Brug. Zij waren in een nek-aan-nek race verwikkeld met Hoofddorp en hadden bekers en bloemen al klaar staan. Waren de F8-ers bereid dit feestje te verstoren?

Nou en of! En hoe. Wat kunnen kinderen genadeloos zijn. Vanaf de 1e minuut zagen we een uiterst gedreven Omar, Twan en Fenna de veel grotere tegenstander onder druk zetten. Zij hadden nogal wat tweedejaars F-jes er tussen lopen, wat een grappig contrast met bijvoorbeeld Twan opleverde. We hadden zware strijd verwacht en fysiek was het af en toe inderdaad slikken (we hadden veel huilpauzes), maar tot onze verbazing hoefde keeper Mika eigenlijk niets te doen.

Hun verdedigers, o.a. een hele grote meid en een lange jongen hadden daarentegen hun handen vol aan onze spitsen en aan de dappere en behendige middenvelders Rif en Tristan, die als slangenmensen ieder gaatje in de verdediging vonden. En onze defensie? Stond weer als een huis. Mans liep alle gaatjes dicht en viel mee aan; Gijs was overal en Luca liet zien dat haar timing in de duels met de week beter wordt (wederom was zij de speelster met het hoogste aantal overtredingen, maar met haar glimlach zijn gele kaarten ver, ver weg). Het spel golfde heen-en-weer, al kwamen wij dus iedere keer wel bij het doel en zij niet. Pas in de 2e helft leidde ons overwicht tot een doelpunt en wie anders dan Twan voltrok het vonnis? Nou, niemand anders, Twan dus. We bleven de betere kansen krijgen, vooral via de werkelijk formidabel spelende Omar (volgens Sandra vanwege de aanwezigheid van zijn tante. Geef die vrouw een seizoenskaart, Sandra!!!), die keer op keer drie, vier man voorbij draafde. Nu nog wat aandacht voor het bochtenwerk, hij gaat vooral hard rechtuit, en Omar wacht een fantastische carrière.

Aan het einde van de wedstrijd probeerde de verder prima fluitende scheids het kampioens-feest nog te redden door op 6 meter van ons goal een vrije trap te geven voor een wel heel onschuldige overtreding. Maar keeper Tristan stond op zijn plek en een minuut later (we waren inmiddels in de 26e minuut, volgens mij, dus 6 minuten blessuretijd op een wedstrijd van 20 minuten) kwam Tristan goed uit en schoot hun spits naast. Zo won de F8 met 0-1 van de koploper. De sfeer op en rond het veld bleef prima. Spelers, noch ouders van De Brug leken ons het succes te misgunnen en die sportiviteit werd beloond. Na afloop bleek hun concurrent Hoofddorp verloren te hebben. De Brug kampioen en wij schoven op naar de tweede plek. Prachtig, dames en heren!!! Dat belooft wat voor de voorjaarscompetitie!