Purmerend E2 uit: 5-2 nederlaag voor E1

Voor naϊevelingen leek het wel een aardige tegenstander, zo’n E2. Maar hun resultaten bestuderend ontstond er een ander, licht bedreigend beeld. Ze bonden nl. de ene na de andere E1 op hoofdklasse-niveau aan hun zegekar. Onder andere afgelopen zaterdag tegen een van de toppers in de hoofdklasse 5.

De E1 was dus gewaarschuwd. In een winderig, maar droog Purmerend gingen we redelijk uit de startblokken. Langzaam nam Purmerend het initiatief in handen en kregen zij meer kansjes met de wind in de rug. Opvallend was hun soepele combinatievoetbal. Daar moesten wij vooral duelkracht tegenover zetten, want bij ons loopt de bal niet zo soepel en zuiver. Die duelkracht zat met name goed bij Bas en Jesse en bij de herboren Joel. En Robbie en Youri vochten voorin verwoede duels uit met hun goede verdedigers. Na een afgeslagen corner scoorde Purmerend met een fraai schot en even later hing ook de 2-0 onhoudbaar in de touwen. Tegen deze mannen moet je 100% geconcentreerd en fel verdedigen en dat lieten we na. Mazzel hadden we ook weer niet. Uit een verre trap van Bas kopte Jesse op de bal. Kort voor rust werd de verdediging uiteen gespeeld en we gingen wederom met 3-0 rusten.

Direct na de pauze ontbrak het weer aan geluk. De E1 ging furieus van start. Uit een slimme ‘legger’ van Mattijs schoot Bas bijna de paal in stukken en even later miste Robbie net. Het werd even later toch 3-1 toen Jesse goed op een rebound lette. Achterin moesten Marijn en Wesley constant op hun tellen passen. Wes had een zeer goede rechtsbuiten, hun aanvoerder, tegenover zich en hun loopvermogen zorgde weer voor een man meer. En zij benutten hun kansen steeds goed: 4-1. Na een goede aanval haalde Robbie enorm uit; via de keeper trof hij de lat en Youri tikte de rebound met zijn edele delen binnen. Daarna bleef Robbie, goed vrijgespeeld door Mattijs, last hebben van de pechduivel: nu raakte hij in kansrijke positie snoeihard de paal. Het laatste woord was voor de mannen van Purmerend, toen er bij een corner slecht gedekt werd: 5-2.

Het klinkt misschien gek, bij zo’n nederlaag, maar volgens mij hebben we de inzinking achter de rug en kunnen we met vertrouwen de toekomst tegemoet!