E1 klaar voor Ajax en klaar met DSS (2-1):

Na het debâcle tegen Velsen kwam de motor vandaag tegen DSS toch ook weer moeizaam op gang. DSS had natuurlijk moed geput uit onze nederlaag en ging fel van start. Zouden zij vandaag hun eerste punt in de competitie halen? Na ongeveer een kwartier had met name Youri een paar goede kansen om zeep geholpen en had DSS uit een rebound, ondanks een goede redding van Nils, de leiding genomen. Vervolgens kregen Joel en Wesley de overhand in de duels en stopten de coaches met het experiment met Bas in de spits. Bas nam als midachter weer het roer in handen, Jesse schoof door naar het middenveld om de prima spelende Mattijs en Marijn te steunen en wij drukten ze terug.

Verder dan eens schot op de lat kwamen we niet, maar de laatste 10 minuten zag ik weer een glimp van het team dat ADO’20 op de knieën kreeg. In de 2e helft werd het duidelijk wat het probleem is bij DSS. Het zit niet in het voetbal, maar in de ausdauer. Steeds meer drukten wij de roodgroenen terug en steeds vaker lag er iemand van hen jammerend op de grond. Robbie had weer een paar onnavolgbare passeeracties op de achterlijn, maar een doelpunt zat er voor hem niet in vandaag. Het duurde lang voor de gelijkmaker viel. Erg lang. Na weer een doelworsteling, tilde Mattijs de bal in twee instanties over de keeper heen. De druk nam verder toe. Vooral Bas, Jesse en Mattijs bleken een onoverkoombare hindernis te vormen. Keer op keer werd hun prima keeper beproefd. Vrijwel iedere Alliance-speler schoot wel een keer op goal en het regende corners. Twee minuten voor tijd moesten we onder ogen gaan zien, dat het niet ging lukken. De woorden van Peter Schuurman (vader Marijn) staan echter bij een aantal van onze jongens in het hart gegrift. ‘Dit is een Duits team”, sprak hij na ADO’20. Und so geschah es liebe Fussbal freunde, das unsere halbdeutsche Youri zwei minuten vor schluss das wohlverdiente Tor erzielt hat: 2-1. Toll!

Daarmee waren we ‘klaar’ met DSS, maar zijn we nu klaar voor onze excursie naar De Toekomst? Als we woensdag Ajax willen kloppen zullen we meer scherpte aan de dag moeten leggen. Ik vind dat jullie je vandaag in ieder geval met een enorme inzet gerevanceerd hebben voor het Velsen-avontuur. En iets zegt me dat tegen Ajax iedereen vanaf de eerste minuut wakker is!