Eerste puntverlies E1 tegen DIOS

De E1 begint te merken dat de koppositie een groot nadeel heeft: iedereen wil de koploper verslaan. Zo ook DIOS dat ons door een tomeloze inzet verdiend twee punten afsnoepte.

De volgers van de E1 hadden het na de eerste maanden niet voor mogelijk gehouden, maar we werden afgelopen zaterdag wel degelijk op inzet en beleving geklopt! En het begon allemaal zo mooi. Fraai tikkend en combinerend leek de E1 een nieuwe dimensie aan het eigen spel toe te voegen. Uit een corner van Marijn scoorde Youri al snel de 1-0 en er volgden een paar aardige kansen. Toen die er echter niet ingingen vatte DIOS moed en het leek of een aantal van onze mannen steeds meer lood in de schoenen kregen. Wesley en Joel hielden het wel vol, maar het middenveld werd regelmatig overlopen. Bas had bijvoorbeeld de wonderlijke ervaring, dat hij een kerel tegenover zich had die hij niet zomaar omver kon duwen.

In de 2e helft hoopten wij op de gebruikelijke wederopstanding. Helaas, de DIOS-boys roken kansen en drukten ons steeds verder terug. Robbie en Youri werden nauwelijks in stelling gebracht. Het was Nils die ons op de been hield. Corner na corner volgde. De DIOS-ouders naast ons werden wanhopig, vooral toen Nils na zo’n beetje de 10e corner een onhoudbare bal onder de lat wegranselde. Twee minuten voor tijd meenden wij toch de buit binnen te hebben, maar helaas hun sterkste aanvaller ranselde de bal in de korte hoek onhoudbaar binnen. Hoopvol was het feit dat de E1 zich nog een keer op wist te richten. De koppies gingen niet hangen. Jesse veroverde de bal en passte tussen de verdedigers door. Youri bemachtigde de bal en schoof beheerst langs de keeper. Tot ons aller afgrijzen rolde de bal echter tegen de paal. Alles overziend moet toch zelfs deze partijdige waarnemer toegeven dat DIOS het punt zeker verdiende.