Van horen zeggen

Ware ik de meest notoire azijnpisser, ik zou de deur in het slot gooien, de haard eens lang en flink opporren, nurks met een kop koffie of glas wijn in het vuur staren en denken; “Zo mij krijg je er niet meer uit deze winter. Laten ze allemaal maar het rambam krijgen daar aan de lijn!”.

Het was een voetballoos weekend. De C1 speelde uit. Het was dan weliswaar geen Australië, maar wat mij betreft ver genoeg en dus reden om niet te gaan kijken; Almere. Maar een nog belangrijkere reden om niet te gaan, waren mijn twee hockeyende dochters. Om geen scheve gezichten in ons vrolijke gezinnetje te krijgen, kijken wij om-en-om en deze week waren zij weer aan de beurt.
De wedstrijd om 9.00 uur uit bij Rood Wit van onze 9 jaar oude Veerle, was een niet al te beste wedstrijd. Een 4-0 overwinning, maar dat in een klasse, waarin je eigenlijk helemaal niet thuis hoort. Na de herfstvakantie is dat allemaal weer anders met de nieuwe heringedeelde poules en mag je rekenen op meer en beter tegenstand.

Bij mijn oudste was het nog even spannend deze laatste poulewedstrijd. Amsterdam als tegenstander op bezoek moest winnen om ‘landelijk’ ingedeeld te gaan worden en zij mochten niet verliezen met een verschil van 5 of meer doelpunten. Zelden meisjes zo blij gezien met een 4-0 nederlaag, de topklasse blijft hiermee voor hun gehandhaafd.

Inmiddels kreeg ik bericht vanuit de andere provincie en bleek Almere een maatje te groot voor C1; 3-0 de boot in. Toch, er was goed gevoetbald door de jongens. En met de wetenschap dat je nu de drie allersterkste uit de poule gehad hebt en je met goed voetbal de schade knap beperkt hebt weten te houden, kun je met een goed gevoel voort.

Ander nieuws van het Alliance front deze zaterdag; Een Bloemendaalse vader greep een dertien jarige Alliancer bij de strot na afloop van de wedstrijd C2 - Bloemendaal. En in een klein dorpje met niet al teveel huizen, werd weer bijzonder kleinzielig en naargeestig gearbitreerd, maar laat ik daar niet nog een keer mijn schrijvende vingers aan branden!

Het hele weekend geen voetbal op de buis en helaas kon ik vanwege een opspelende hamstring zelf ook niet aan de bak. De veteranen moesten ook ver weg deze zondag. Met tegenstanders als Edo, Bloemendaal, OG, Geel Wit en De Brug lekker in de regio, is Nieuw Vennep voor ons oudjes toch wel een soort van Australië. Heb nog niets vernomen van mijn ploeggenoten, maar dat zal dan wel te maken hebben met het tijdsverschil. Via internet heb ik wel de uitslag vernomen; 4-2 verloren. Ze zullen me wel gemist hebben, hoop ik dan maar!

Voor de zondag kon ik zelf kiezen; Alliance of HBS. Ik koos, gezien het programma, voor het hockeyen. In de overgangsklasse moest mijn oude clubje het thuis opnemen tegen de koploper en streekgenoot Rood Wit uit Aerdenhout. Een kraker van jewelste, een schitterende pot, die voor HBS helaas met 4-2 verloren ging. Maar tevredenheid alom bij het ca. 500 man tellende publiek, een promotie voor de sport, een leuke zondagmiddag.

Verder nieuws van het Alliance front deze zondag; Er vielen een paar rode kaarten bij onze dames en er was zelfs sprake van een heuse opstoot bij de heren. Schermutselingen en tumult alom, om het maar eens voorzichtig uit te drukken. Wat een toestanden toch weer.

Vanochtend, maandag op het werk, bij het opstarten van de computer en een kijkje op internet, lees ik als eerste op MSN-nieuws;
“Veertien aanhoudingen bij voetbalwedstrijd"
(Novum) - Bij een voetbalwedstrijd zijn zaterdag veertien mensen uit Eindhoven aangehouden. Een 18-jarige man uit Best werd op het veld in elkaar geslagen door twaalf jongens van 16, 17 en 18 jaar. Twee mannen van 42 en 51 jaar werden opgepakt omdat zij een 50-jarige man uit Sint Oedenrode hadden bedreigd, meldt de politie.

Rond 17.00 uur liep een wedstrijd op een voetbalveld aan de Locatellistraat in Eindhoven fiks uit de hand. Een speler werd belaagd, waarschijnlijk als vergelding voor een overtreding die hij eerder had begaan. Hij moest na de mishandeling in het ziekenhuis worden opgenomen.
De twee mannen die voor bedreiging vastzaten zijn zondag weer vrijgelaten, de overige twaalf zitten nog vast”.


Toe maar! Het verbaast mij, dat ik mij er nog iedere keer over verbaas, want we vinden het eigenlijk met z’n allen ‘normaal’ geworden. Maar goed, ik mag er eigenlijk niet over oordelen en dat doe ik dan ook maar niet, want ik heb het allemaal alleen maar van horen zeggen!