Alliance E8 komt er niet aan te pas


Alliance E8 ging zondag met grote cijfers onderuit: 1-8. Tegen de fysiek sterke ploeg van Zwanenburg E8 was er voor onze jongens geen kruid gewassen. Absolute uitblinkers aan de zijde van Zwanenburg waren de keeper en de centrumspits, die er maar liefst zeven inknalde. Toch was het niet alles kommer en kwel. Van de zijde van Alliance was namelijk wel van mooi combinatievoetbal te genieten.


Na een paar weken voor de competitie te spelen gaan de combinaties bij Alliance E8 steeds beter lopen. De mannen weten allemaal op zijn tijd een paar spelers voorbij te komen en strooien met prachtige passes. Op zaterdag was het daarom bij tijd en wijle genieten van een groep spelers dat echt een team begint te worden. Lekker verdedigen vanaf het middenveld en zowel oog voor de bal hebben als voor elkaar. Wat de taken en de posities betreft is het voor iedereen inmiddels duidelijk. Onder coach Marco kon Alliance E8 daarom swingend van start. Een lange bal van Douwe kwam op maat bij Jannus terecht die alleen op de keeper af kon. Maar de keeper van Zwanenburg E8 was in bloedvorm en stond een wereldpartij te keepen. Na de bal van Jannus te hebben gestopt leidde hij de counter in waar direct een doelpunt uit voortkwam: 0-1. Voorin bij Alliance bleef er druk komen van Siem, Noah en Jannus. Na een lekkere combinatie van deze drie mannen kwam Jannus een teenlengte tekort om de gelijkmaker te scoren. Ook daarna kwam er weer een snelle counter van de fysiek sterke jongens van Zwanenburg. Een schot van de centrumspits van Zwanenburg belandde tussen de benen van Thijs door ongelukkig in het doel: 0-2. Ondanks de pech van deze twee doelpunten bleef Alliance lekker doorvoetballen. Max en Sven zorgden vanuit het middenveld voor een paar behendige acties die net niet tot doelpunten leidden. Gelukkiger in de afwerking was Zwanenburg. Eerst een wat sullige 0-3 en daarna was het weer de uitblinkende spits die vanuit een onmogelijke hoek het net trof: 0-4. Het tegendoelpunt van Alliance kwam door een tactische meesterzet van coach Marco die de spelers van Zwanenburg volledig op het verkeerde been zette. Rasverdediger Justus mocht het eens proberen in de punt van de aanval. Een mooi geplaatst afstandschot van gelegenheidsspits Justus trof net voor de rust het net: 1-4. En omdat alle mannen hierover net zo verbaasd waren als de doelpuntenmaker zelf demonstreerde Justus direct nog maar eens trots aan zijn teamgenoten hoe hij zojuist zijn doelpunt had gescoord.

Het leek er even op dat dit doelpunt het kantelpunt in de wedstrijd zou worden. In de tweede helft kwam er een opgepept team aan de start. De wind tegen en de conditie begonnen steeds meer in het nadeel te werken. Met een listige schuiver in de hoek werd keeper Sven gepasseerd: 1-5. De lange uittrappen van Sven als keeper kwamen steeds goed bij de spitsen van Alliance terecht. En Sven toonde zich prima van zijn coachende kant tegen zijn verdedigers: “Willen jullie dat nooit meer doen!” Voorin was er goede samenwerking tussen Thijs, Igor en Max, welke laatste een paar goede mogelijkheden voor zichzelf creëerde. Maar in het kansenfestival voor het doel van Zwanenburg bleef Alliance weinig succesvol in de afwerking. De grote en sterke jongens van Zwanenburg, die zeker tweedejaars E-tjes waren, kwamen met wind mee steeds dichter en gevaarlijker voor het doel van Alliance. De behendige centrumspits van Zwanenburg bepaalde met zijn zevende doelpunt van de wedstrijd de eindstand op 1-8. Een nieuwe tactische zet van Marco om verdedigers Douwe en Justus beide uit het veld te halen ten gunste van een paar extra aanvallers kon het verlies niet meer afwenden.

Rob Broek