E3: Royale overwinning op Geel Wit

De E3 gaat lekker van start in de competitie. Zaterdag 26 september boekt het team een royale 5 – 1 overwinning op de E1 van Geel Wit. Vorige week won de E3 al met 4 – 6 bij DSS.

De E3 komt zaterdag goed uit de startblokken met scherp en oplettend voetbal. Het achttal van Geel Wit is stevig, maar vaak net een stapje te laat. Alliance heeft al een aantal mooie kansen gehad als Lars een afvallende bal vol op zijn wreef neemt en de 1 – 0 scoort. Daarna volgen kansen voor beide goals. Na een kwartier maakt Geel Wit gelijk. Kyle keept een goede wedstrijd maar krijgt het schot van een doorgebroken geelhemd niet direct onder controle, waarna de tegenstander de bal alsnog binnen kan frommelen (1 – 1). Nog voor rust komt Alliance opnieuw op voorsprong. De 2 – 1 is illustratief voor de wedstrijd. Een stevig schot van Young-kon wordt gekeerd door de Geel Wit keeper, de doelman weet ook de rebound van Jasper nog te stoppen, maar heeft geen antwoord meer op het intikketje van de snel inlopende Young.

In de tweede helft bouwen onze mannen het overwicht uit. Geel Wit heeft steeds meer moeite met het tempo. Ze komen nog tot een spaarzame uitbraak, maar Alliance geeft geen kansen meer weg. Achterin zijn Bernhard en Tijn heer en meester. Mees speelt de spits van Geel Wit compleet uit de wedstrijd. De tweekoppen grotere aanvaller krijgt geen millimeter ruimte. Mees zit hem continu op de hielen.

(Foto: Niels Koning) - Mees is de grote Geel Wit spits (Bapati) te snel af.

In vorige wedstrijden hadden onze mannen de neiging om bij veldoverwicht te gehaast te spelen. Nu bleven ze rustig opbouwen en combineren. “Ook zo genoten van de dubbele één - twee die Stan met Pepijn opzette?” Kans op kans wordt gecreëerd; corners, schoten en geplaatste intikkers volgen elkaar op, maar de beslissende goal wil maar niet vallen. Geel Wit wordt lang in de wedstrijd gehouden door de grote, behendige keeper. Halverwege de tweede helft neemt Alliance toch afstand. De bal gaat weer rond in het doelgebied. Jasper legt af, Pepijn houdt het hoofd koel en schiet de 3 – 1 binnen. Laatste kwartier houdt Alliance Geel Wit onderdruk. Jasper speelt zich te midden van drie verdedigers knap vrij en scoort de 4 – 1. De 5 – 1 volgt uit een penalty.

Een goede solide pot voetbal. Volgende week spelen we uit tegen United/Davo, ook zij hebben goede competitiestart. Ik heb er nu al zin in.