Alliance E1 - Sporting Martinus

Was dat Henk Groot op veld 2? E1 wint 4-1

De tegenstander was een grote onbekende voor ons, Sporting Martinus uit Amstelveen. Het bleek een stevig spelende eenheid, die ons in de eerste helft af en toe flink terug dreef. Hun samenspel en veldbezetting waren sterk, bij ons zag je wat meer individuele klasse. We moesten ook even wennen aan 7 tegen 7. Zij knalden na twee minuten op de lat, bij ons was Robbie twee keer dicht bij een treffer. Wesley vocht pittige duels met hun aanvoerder, een begaafde dribbelaar, die zeer stevig de duels in ging. Jesse en Marijn probeerden de aanvallers Robbie en Mattijs te voeden, maar ook hun verdedigers hadden haar op de tanden. Toen trapte hun keeper even te gehaast uit, Bas plukte de bal uit de lucht en passte direct op Youri, die koel scoorde en ons daarmee vlak voor rust op voorsprong zette.

In de 2e helft mocht hun aanvoerder tegen Bas opboksen, die ook nog eens rugdekking kreeg van Joel en later Wesley. Daarmee was eigenlijk hun aanval uitgeschakeld voor deze wedstrijd, vooral omdat ook Marijn op de rechtervleugel de zaken goed onder controle had. Vervolgens werden wij oudere voetballiefhebbers in gedachten teruggevoerd naar het Stadion Bernabeu in Madrid ca. 1966 (nee, ik ben niet zo piep meer). Na een mooie corner van Robbie vloog Jesse door de lucht en net als de oude Ajax-coryfee Henk Groot, kopte hij achterwaarts langs de verbouwereerde keeper. Olé!! Een ander hoogtepunt was de razende reflex van Nils op een schot van drie meter afstand, dat hij toch nog via de lat naast wist te tikken. Uit de tegenaanval soleerde Youri langs diverse tegenstanders en wist hij met een linkerscheenbeenschotstiftje de keeper te verschalken. Sporting was aangeslagen en Jesse en Bas strooiden met prachtige dieptepasses waar onze sneltreinen voorin wel raad mee weten. Uiteindelijk kopte Robbie uit een lange pass van Jesse heel slim de 4-0 binnen. Dat was wel wat geflatteerd gezien het spelbeeld en daarom besloten onze jongens (tere zieltjes, tenslotte) de laatste twee minuten met verdedigen te stoppen. Nu hebben wij Nils op goal, maar zelfs hij moest 1 x zwichten. Fantastische wedstrijd, jongens. Volgende week naar Chabab!