Dartele F8 komt net tekort: 1-3 verlies tegen HBC

Na een geslaagde oefencampagne stonden de F8-ers voor hun 1e competitieduel. De jongens en (3) meisjes van de F8 gingen bruisend van start. We zagen prachtige rushes van Mika, Fenna en Omar, die vlak voor de keeper stranden. Er werd af en toe aardig getikt. Vooral Rif, Tristan en Twan schoven de bal een paar keer fraai heen en weer. Achterin had de razendsnelle Mans de zaken goed onder controle. Na zo’n kwartier opende Omar na een lange ren de score. Even later verschalkte hun beste speler de verwoed duikende keeper en aanvoerder Gijs. Helaas liet de scheidsrechter vervolgens een paar minuten te lang doorspelen, want in de slotseconden van de 1e helft maakte HBC tegen de verhouding in 1-2.
Gaven de F8-ers de moed op? Welnee! Aanval na aanval rolde in de 2e helft op het HBC-goal af, maar de anders zo trefzekere Tristan raakte slechts de paal en schoot naast. Rif worstelde zich vrij voor het goal en ook Omar was dreigend. Achterin vochten de dappere meiden, Luca en Kim pittige duels uit met hun aanvallers en ze probeerden over de grond op te bouwen (door de lucht lukt trouwens ook nog niet zo goed).
En zoals het ook in het professionele voetbal gaat: als de bal er na tien kansen niet in gaat, valt het doelpunt aan de andere kant. 1-3 uiteindelijk voor HBC. Maar coaches, ouders en diverse grote – en goed - voetballende broers zijn zeer tevreden met de strijdlust en het overzicht, dat jullie hebben laten zien. Dat belooft nog wat. Volgende week gaan we het DSS heel moeilijk maken!