F1 sluit seizoen in stijl af

Het weekend van 6 en 7 juni is een mooi slot van een lekker lang F1 seizoen. Tijdens een gezellige picknick op landgoed Elswout is zondag een feestelijke punt achter de jaargang 2008 –2009 gezet. Spelers en supporters genoten daar van een heerlijke lunch. Een dag eerder hadden onze mannen, voor het laatst dit seizoen, nog eens het uiterste gegeven. Op het leuke en goed bezette Marcel Straathof toernooi reikte de F1 tot de troostfinale. Het resultaat: een meer dan verdiende derde plaats. Zo sluit de F1 het seizoen geheel in stijl af.

De complete F1 reist 6 juni af naar Leiden. Daar organiseert GHC voor de vijfde keer het Marcel Straathof jeugdtoernooi. Alliance doet dit jaar voor het eerst mee. De organisatie heeft een bijzonder, leuk en sportief toernooi neergezet, met alles er op en er aan. Er is gezorgd voor een indrukwekkend wedstrijdprogramma (16 F teams), daarnaast wordt nog een penaltycompetitie afgewerkt. Gedurende de dag zijn de spelers ook nog eens prima verzorgd met lunchpakket en ijs. Stralend voetbalweer deed de rest. De F1 ging in de poulewedstrijden prima van start met ruime overwinningen op GHC2 (0-5) en Rodenburg (0-5). De wedstrijd tegen Meerburg verliep minder soepel. Onze jongens hadden wel het overwicht maar konden dat niet in een voorsprong om te zetten. Nadat eerst een Alliance goal werd afgekeurd, eindigt de wedstrijd op de valreep in een 1-1 gelijkspel. De mooie gelijkmaker van Jasper van Wees zorgt er voor dat we als eerste in de poule eindigen, waardoor we in goede uitgangspositie beginnen aan de knock-out fase.

In de achtste finale gaan onze jongens betrekkelijk eenvoudig langs Oegstgeest (6 -0). Vervolgens komen ze in de kwartfinale de F1 van Teylingen tegen. Begin mei verloor onze F1 op het thuistoernooi van Teylingen nog van dit team, waardoor we daar net naast hoofdprijs grepen. Vandaag loopt het anders. Alliance drukt Teylingen vanaf de aftrap terug op eigen helft. In tegen stelling tot de vorige wedstrijd vallen de goals er dit keer lekker in. Een afstandschot, twee uitgespeelde aanvallen en een indraaiende corner zorgen er voor dat de score oploopt tot 4-0. Zo plaatsen onze jongens zich overtuigend voor de halve finale, daar treffen ze opnieuw een club uit Oegstgeest. ASC (Ajax Sportman Combinatie) blijkt een taaie ploeg. Ook nu zet Alliance de tegenstander goed onder druk. De wedstrijd wordt nagenoeg geheel op de helft van ASC gespeeld, maar hun stugge verdediging houdt goed stand. Ondanks een reeks hoekschoppen komt Alliance niet tot scoren. De wedstrijd eindigt doelpuntloos. Penalty’s moeten de beslissing brengen. Alliance trekt aan het kortste eind (1 – 2). ASC gaat door naar de finale. De teleurstelling is groot … heel groot. Maar het team toont ook veerkracht. De mannen peppen elkaar weer op voor de troostfinale tegen de Rijnsburgse Boys. De derde plaats is ook een prijs en daar willen de mannen voor knokken. Het wordt een open wedstrijd. Beide teams spelen inmiddels hun zevende potje in bijna vier uur. Verschillende jongens lopen dan ook op hun tandvlees. Nu is het extra belangrijk om de bal het werk te laten doen. Dat lukt bij vlagen. Alliance komt op 1-0 en speelt de wedstrijd vervolgens zonder veel problemen uit. Op het aangrenzende veld wint ASC de finale van RCL uit Leiderdorp, opnieuw na strafschoppen. De top 4 van het toernooi doet dus maar weinig voor elkaar onder. De jongens maken zich daar niet druk over. Ze zijn moe en trots op hun derde prijs; een beker die veel weg heeft van de originele FIFA World Cup.

Zondag - the day after – bijt de spierpijn nog venijnig in de kuiten van verschillende spelers. Tijdens de lunch op Elswout praten spelers en supporters uitgebreid na over het toernooi. De herdenking van de naamgever van het toernooi en daar opvolgende prijsuitreiking hebben op iedereen indruk gemaakt. ASC mocht de imposante wisselbeker (bijna anderhalve meter hoog en met heuse grote oren) in ontvangst nemen. Dat moet een droommoment zijn voor alle kleine (en grote) mannen. Wie weet krijgen we volgend jaar een nieuwe kans om een gooi te doen naar de GHC cup.

Dromend over het volgende seizoen zou je haast vergeten dat deze spelers nog geen tien maanden samenspelen. Het seizoen begon met een oefenwedstrijd bij KHFC (6-1 verlies). Sindsdien is de groep enorm gegroeid. De jongens zijn individueel én als team stappen vooruit gegaan. Het seizoen begon wisselvallig. Er waren een paar wedstrijden nodig om de juiste opstelling te vinden. Daarna ging het steeds beter lopen. De najaarscompetitie werd keurig in het ‘linker rijtje’ afgesloten op de 5e plaats - na 3 maal winst, 3 maal gelijk en 3 maal verlies. Op basis van dit resultaat kwam de F1 in de voorjaarscompetitie in een stevige poule terecht met opnieuw VVC, Zwanenburg, HFC, DSS en nieuwkomer Velsen. Na de lange natte winter pikte de F1 in maart de draad weer op. Eerst werd nog gelijk gespeeld tegen Velsen en Zwanenburg, maar daarna volgde een mooie reeks winstpartijen tegen de teams waar we het eerder dit jaar nog knap lastig mee hadden. Wat te denken van de zevenklapper tegen DSS? Of de twee mooie overwinningen op KHFC (1 - 4 en 3 – 0)? Alleen van kampioen VVC werd verloren. Onze jongens eindigen de competitie op een mooie tweede plaats; één verliespunt achter kampioen VVC. Alliance heeft het beste doelsaldo in de poule (22 – 8). Er zit balans in het team. Het heeft niet alleen productieve spitsen, ook de middenvelders scoren regelmatig. En achterin staat het verdedigend ook goed. De F1 heeft de minst gepasseerde verdediging in de poule!

#

Elftal

G

W

GL

V

P

DPV

DPT

PM

1.

VVC F1

10

7

1

2

22

22

14

2.

Alliance 22 F1

9

5

3

1

18

22

8

3.

Velsen F1

10

4

3

3

15

18

11

4.

Zwanenburg F1

9

2

3

4

9

17

24

5.

Kon. HFC F1

10

2

3

5

9

25

25

6.

DSS F1

10

1

3

6

6

12

34

Ook in de toernooien draaide de F1 lekker. In het Paasweekend werd bij Bloemendaal het zonovergoten Jan Woortman toernooi gewonnen. Aansluitend werd in de Holland Easter Classic de A finalepoule bereikt. Na de competitie werden nog drie toernooien gespeeld. Bij Teylingen en bij de Spartanen grepen onze mannen nipt naast de hoofdprijs, beide keren werden ze op doelsaldo tweede. In Wognum werd nog wel de penaltybokaal in de wacht gesleept. En op 6 juni werd het seizoen dus afgesloten met de derde plaats op het Marcel Staarhof toernooi.

Als je het zo op een rijtje ziet in een indrukwekkend, leuk en succesvol seizoen. Teamleiders, trainers en trouwe supporters hebben van jullie genoten. We hebben nu al zin in het volgende seizoen.

F1 sluit seizoen in stijl af

Groeten

Robert Graat