E1 wint hoofdklasse toernooi bij JOS/Watergraafsmeer

E1 sluit een geweldige periode in stijl af met winst op JOS/Watergraafsmeer toernooi.

Op deze warme zaterdag spelen onze mannen echt het laatste E-toernooi en dus ook voor het laatst op een half veld. De sfeer is goed en we hebben er zin in. Onder de deelnemers enkele oude bekenden als Pancratius en BFC uit Bussum, waar we nog een appeltje mee te schillen hebben. Verder een deelnemersveld met allemaal hoofdklasse teams waaronder een gelegenheidsteam - Balcontrole - met talenten uit de omgeving. We zitten in de poule met Pancratius, Spartanen en JOS/Watergraafsmeer.

De eerste wedstrijd tegen Pancratius loopt als vanouds en met drie treffers tegen nul sturen we hun weer van het veld af. De toon is gezet en de volgende wedstrijd tegen Spartanen levert ook een eenvoudige zege op: 2-0. Spartanen kregen met wat geluk een penalty mee van de scheidsrechter, maar de bal verdween hoog over het doel richting de oude Watergraafsmeer. De derde wedstrijd in de poule lijkt na wat rekenwerk een formaliteit, maar na een 1-0 voorsprong weet JOS/Watergraafsmeer vlak voor tijd nog gelijk te maken. Meer zit er voor beiden niet in en onze helden bereiken de kruisfinales. Helaas heeft onze verslaggever niet alle doelpuntenmakers in de voorronde meer voor ogen. Bijna iedereen heeft gescoord, incl. een eigen goal van de tegenstander. Ook zaten er echte team-goals bij, waarbij de combinatie tot op de doellijn werd voortgezet, Moriaan onbaatzuchtig nog breed legt en Bram vervolgens afrondt.

De halve finale is tegen het gelegenheidsteam van Balcontrole. Individueel zeer getalenteerd, maar als collectief niet opgewassen tegen ons team E1. Balcontrole komt met een daverend schot van ene Teun - ons welbekend van Ouderkerk en volgend jaar te bewonderen bij AZ - snel op voorsprong, maar met een enorme inzet en samenspel winnen we na een wonderlijk doelpunt van onze Teun - vrije trap die over de verbouwereerde keeper heen stuitert - en van Sytze na een vrijtrap van weer Teun de wedstrijd met 2-1. De spelers van Balcontrole in verwarring achterlatend. Wederom staat E1 in de finale van een toernooi en …tegen BFC; de gelegenheid voor revanche voor de nederlaag bij de Easter Classic Cup.

Na even in de schaduw op adem te zijn gekomen en na de stimulerende woorden van Willem, gaat E1 voor de allerlaatste wedstrijd het veld op. En wat voor wedstrijd. Hoewel we snel tegen een 1-0 achterstand aankijken, stropen de mannen nog één keer de mouwen op. Binnen de reguliere speeltijd maakt Alliance nog gelijk en zowel Sytze als Folkert hebben vlak voor de tijd de winnende treffer op hun voet, maar missen net voldoende geluk. BFC kan niet echt meer een vuist maken, komen wel een paar keer voor Remco, die zijn doel schoonhoudt. Gelijk spel in de finale betekent penalties. Teun, Hugo en Remco zeggen het wel aan te durven. Helaas mist Teun de eerste en scoort BFC langs de vingertoppen van Remco, die in deze penalty serie zijn “finest moment” gaat beleven. Hij stopt de volgende twee penalties en scoort de derde, nadat Hugo zijn penalty al onberispelijk hard en laag in de hoek heeft gescoord. Alliance wint de penalty-serie met 2-1 van de winnaars van de Supercup (BFC is beste hoofdklasser van Noord Holland) en de laatste hoofdprijs als E-pupillen. Dit eindigt zoals gebruikelijk in een groot feest met een ereronde en de teamfoto’s.

Na een geweldig seizoen met een tweede plaats in de Hoofdklasse C en diverse toernooi-winsten zoals opnieuw de Boarding Cup (na twee jaar geleden in de F1), sluiten we met dit team, dat voor het grootste deel al drie jaar bij elkaar is, een fantastische periode af voor ouders, coaches en spelers. Dit hebben we groots gevierd met het traditionele barbecue- en kampeerweekend in Vogelenzang. Het bleef daar dan ook nog lang onrustig, die zaterdagavond.

Marc van Wees