E4 VOOR DERDE KEER KAMPIOEN IN 4 SEIZOENEN

Met nog drie wedstrijden voor de boeg (waarvan twee tegen de concurrent voor het kampioenschap) en 5 verliespunten minder dan tegenstander Vogelenzang, had de E4 afgelopen zaterdag alles zelf in de hand. Maar met de les van AZ in het achterhoofd………..

Zonder dat iemand het wist hadden de coaches (Marcel en Paul) toch maar de gok genomen en in de achterbak bloemen, bekers en shirts met de tekst “voorjaarskampioen 2009” weggestopt.

Even leek dit iets te optimistisch, want na 5 minuten stond het plotseling 1- 0 voor Vogelenzang. Het zou toch nt gebeuren? Korte tijd was er paniek, maar zonder veel aanwijzingen van de kant wisten de mannen de goede richting te vinden en kwamen ze geheel op eigen kracht terug in de wedstrijd via een fantastische vrije trap van Jonte, die bij de tweede paal in geschoten werd door Bas (van G).

De opluchting langs de kant en in het veld was groot. Wesley, Joel en Bas (R), onze onpasseerbare achterhoede, jaagde het middenveld naar voren en stelde ze in staat om al snel de voorsprong in handen te nemen. Tim ontving de bal van Bas (van G) en tikte beheerst in 1-2. Nog voor rust werd door de E4 afstand genomen door Bas Roos, die zelf mee naar voren gekomen was. Hij scoorde van grote afstand via de lat en maakte zijn bijnaam, “ het kanon”, geheel waar.

In de rust werd het middenveld met Jonte, Tijn en Bas (v G)nog even op scherp gezet en werd afgesproken, dat onze super - spits Tim , meer in stelling gebracht zou worden. Dit lukte een aantal keren goed, maar daar waar ze er normaal in vliegen, zat het nu even tegen. Tot Jonte een bevlieging kreeg, een aantal tegenstanders ‘a la Suarez voorbij vloog en prachtig binnen schoot. 1-4.

De 1-5 kwam van Tijn, die een hele goede tweede helft speelde. Na het eindsignaal konden “ de kampioens-shirts ” aangetrokken worden en werd er voor de formaliteit nog even afgesloten met de penaltyreeks. Onze fantastische keeper Nils, stopte ook nu weer de meeste ballen.

Uiteraard werd er daarna nog even een ereronde gelopen, een teamfoto gemaakt en werden de bekers uitgereikt. Na een persoonlijk woord (door de coaches) aan iedere speler, vertrokken de kampioenen snel naar Alliance om de felicitaties (en drankjes) van het bestuur in ontvangst te nemen.

Zoals in de kop vermeld was het niet de eerste keer ( 1 eerder officieel en een 2e onofficieel kampioenschap) , maar het blijft toch leuk om mee te maken. Deze E4 is niet het gemakkelijkste stel, maar wel zeer moeilijk te verslaan. In de loop van het seizoen werd het steeds meer een team en daardoor werden ze ongeslagen kampioen. Jullie mogen trots zijn, mannen!!!!!!!!!

Marcel en Paul