Alliance ’22 Zo 1 Olympia Haarlem Zo 1

zondag 5 april 2009

Geïnspireerd door een stevige peptalk van trainer Marcel Faber kwam ons keurkorps furieus uit de startblokken. De 1-0 binnen dertig seconden van Remco van Zijl was het toch wel verrassende gevolg! Erg lang hebben we helaas niet kunnen genieten van deze weelde, want met terugkerende post werd de 1-1 door de gasten aangetekend.

De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd waardoor de wedstrijd steeds spannend bleef. Desondanks zocht Olympia de kleedkamer op met een (onnodige) 2-1 voorsprong.

Na de rust bleef de wedstrijd ongemeen spannend met kansen over en weer. Het spelbeeld werd echter wel steeds grimmiger; in het bijzonder bij Olympia - dat nog hoop had/heeft op de titel - was dat dan ook duidelijk te merkbaar. De rode kaart voor de aanvoerder van de fusieclub kwam dan ook niet uit de lucht vallen…

Ondanks een paar opgelegde kansen (wat heet..?) wist Alliance het net helaas niet meer te vinden.

Toch was er nog wél iets te vieren in het groenzwarte kamp…

Doordat Geel Wit vandaag gedegradeerd is naar de vijfde klasse, heeft ons vlaggenschip de doelstelling voor dit seizoen - handhaving in de vierde klasse - kunnen realiseren.

Hulde is dan ook op zijn plaats voor Faber en zijn mannen die aan het begin van dit seizoen werden geconfronteerd met een ware exodus van spelers.

De komende twee zondagen is ons Zondag 1 niet actief binnen de lijnen. Op 26 april a.s. spelen we uit tegen Schoten en op 3 mei besluiten we ons seizoen met een thuiswedstrijd tegen Zandvoort.

Kom dat zien!

Joop van Velzen

begeleider Alliance’22 Zo1