TACTISCHE INGREEP HEEFT RESULTAAT (D3)

Zaterdag 21 maart 2009

Op een zonovergoten kunstgrasveld speelde de D3 afgelopen zaterdag uit tegen DSOV uit Vijfhuizen. Iedereen had er zin in, en gelukkig werden we bijgestaan door Koen Oppenhuis op doel.

Nadat er sinds de winterstop 3 wedstrijden waren verloren kwam toch de vraag naar boven of er niet wat aan de opstelling gesleuteld moest worden. Niet het hele elftal omgooien, maar een paar subtiele ingrepen die de D3-trein weer aan het rijden kon krijgen. Aldus geschiedde. Ricky verwisselde van plek met Jeroen, Waldo ging voor de verdediging spelen en Sander verhuisde naar het middenveld. Het resultaat na afloop van de wedstrijd was, naar mijn idee, dat de linies wat beter op elkaar aansloten en alles wat vloeiender verliep.

Maar nu de wedstrijd zelf. DSOV kwam voortvarend uit de startblokken, en nog nauwelijks bekomen van de tactische ingrepen van de coaches Martijn en Nils keek de D3 al snel tegen een achterstand aan.

Maar nadat Koen een paar opgelegde kansen voor DSOV wist te keren kreeg Alliance wat greep op de wedstrijd en keerde het vertrouwen terug. We kregen kansen en al snel kwamen we langszij: 1-1.

De D3 bleef op de helft van DSOV spelen en dat werd voor rust nog beloond: 1-2.

In de tweede helft startte DSOV weer goed, maar Koen wist zijn doel schoon te houden, waarna Jeroen de stand zelfs op 1-3 wist te brengen. Dat was lamg geleden!

DSOV bleef echter gevaarlijk en kwam terug naar 2-3, maar dit bleef, na een zeer spannende laatste tien minuten, de eindstand.

Een verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden was dat we meer vooruit speelden en vrij veel kansen creeerden. Man of the match was zonder enige twijfel Koen, die door onverstoorbaar keeperswerk de D3 in de race hield.

DSOV D2 – Alliance D3: 2-3