Zwanenburg Zo 1 - Alliance ’22 Zo 1

zondag 8 maart 2009

Ons paradepaardje is bezig met een mooie lentereeks. Na twee winstpartijen tegen resp. SVY en Geel Wit werd er afgelopen zondag een verdiend punt meegenomen uit Zwanenburg. Dat ‘verdiend’ slaat dan vooral op het vertoonde spel in de tweede helft en in het bijzonder op de werklust van onze groenzwarten.

Alliance begon de wedstrijd met behoorlijk warrig veldspel; er werden veel fouten gemaakt en het combinatiespel en kaatswerk waar veel op getraind wordt, kwam nauwelijks uit de verf. Desondanks wist Wouter Schenk out of the blue het net te vinden en nam ons keurkorps ietwat gelukkig de leiding. De vreugde was echter van korte duur, want via een (erg gemakkelijk gegeven) strafschop en een verdedigingsfout kon Zwanenburg met een 2-1 voorsprong gaan rusten.

Alliance ging - zoals gezegd - in de tweede helft beter spelen en middels een fraai (f)rommeldoelpunt van Daan van der Fange was de derde ongeslagen wedstrijd op rij een feit.

Complimenten tenslotte voor keeper Anton Koers die vlak voor de wedstrijd te horen kreeg dat hij vaste keeper Floris Hilterman (door een blessure geveld) moest vervangen en dat prima deed.

Volgende week heeft Zondag 1 een vrije dag; u kunt dus de gehele dag naar hartenlust op bezoek gaan bij uw schoonmoeder. Over twee weken wacht de altijd moeilijk pot tegen De Brug thuis; tot dan!