sv Alliance’22 D3 VVC D3 1 3

Eindelijk konden de jongens weer een competitiewedstrijd spelen. De donderdag er voor was er al tegen de D4 geoefend. Dat bleek heel nuttig geweest te zijn, omdat onze boys al aardig de slag te pakken bleken te hebben. Ik heb deze middag een leuke, spannende en gelijkwaardige pot voetbal gezien.

In het begin had VVC een licht overwicht. Hun spel klopte iets beter. Zij hadden een paar vaardige “kleine” aanvallers, die veel gevaar brachten. Ik zeg dus “klein”, maar ik bedoel eigenlijk een normale lengte. Een flink aantal van VVC waren zonder overdrijven 1 á 2 koppen groter dan onze jongens. Fysiek waren de VVC’ers dus in het voordeel.

Onze goalie, Joris Miedema, had al een wedstrijd in de benen (en handen) en was dus al goed ingespeeld. Dat liet hij dan ook goed zien. Hij moest de gehele wedstrijd soms snel handelend optreden om een doorgebroken speler af te stoppen. Ook met een aantal goede “saves” behoedde hij het team voor een grotere achterstand.

Want die achterstand kwam wel. Na 20 minuten voetbal stonden tegen een 0 – 2 achterstand aan te kijken. Toen kregen we het door, meer balsnelheid in het spel te brengen, om die lange jongens onze hielen te laten zien. Er kwamen heel mooie kansen, die helaas naast of in handen van de keeper eindigden.

Nog voor de rust kwamen we tot 1 – 2 terug en gaf ons hoop op een mooi resultaat.
Jeroen schoot een lange bal vanaf links en verdween over alles en iedereen heen in het netje.
Na de rust kwamen de kansen over en weer. Aan beide kanten scheelde het soms een haar, of de bal lag er in. Maar telkens weer wilde die bal niet over de doellijn.

Alliance was over het algemeen in die 2e helft iets kansrijker. Maar ja, het laatste zetje.

De tegenaanvallen van VVC waren gevaarlijk. Dat kwam ook, omdat onze verdediging soms ver op de helft van de tegenstander stonden en alle zeilen moesten bijzetten om die snelle voorwaartsen in te halen. Het ging dan ook één keer mis. Aan het eind van de wedstrijd kwamen zij bij zo’n uitval op beslissende en uiteindelijke voorsprong 1 – 3.

Er werd goed gestreden en we kunnen terugzien op een goede en leuke wedstrijd.

Tip van de week:
Speel de bal sneller naar een vrije man.
Ga niet een duel aan met en sterke(re) tegenstander. Zeker niet in de achterhoede.
In principe nooit door het midden uitverdedigen!!