PSV uit, altijd lastig!

Al om 8.30u stond een dapper clubje spelers en supporters van de E3 klaar bij Alliance ’22. In colonne vertrokken we naar Eindhoven waar de E3 van PSV ons wachtte. Op het prachtig gelegen sportpark de Herdgang (Ben, misschien hebben ze daar nog een tekening liggen ter inspiratie voor onze verbouwing?) verdwaalden wij in de kleedkamer. Schoon en groot. Er was ook een enorm waslokaal waar twee mannen shirtjes stonden te vouwen. Een keurige meneer ontving ons en hij wilde ook graag de namen van de spelers (want zij scouten natuurlijk iedere minuut dat zij ademhalen naar nieuw talent).

En waren de mannen onder de indruk? Ik dacht het wel. De kleine behendige PSV’ertjes dartelden op turbosnelheid door onze defensie en voor we wisten hoe laat het was stond het al 2-0. Loeiharde schoten van zulke kleine mannekes! Razendsnel, fel in de duels en als ze na een actie de bal verloren gingen ze dat direct corrigeren. De gehele eerste helft had de E3 nodig om zich een beeld te verschaffen van het tempo en de felheid van deze tegenstander. Dat is andere koek dan BSM E3. Maar ze begonnen van zich af te bijten. Ties kwam tot een scherpe voorzet; Mattijs stuurde Youri prachtig in de diepte, hetgeen tot een daverende dreun op de lat leidde. En Robbie deed net alsof hij helemaal geen PSV-fan was en achtervolgde tegenstander en bal tot in de hoogste bomen. Helaas hadden zowel Jesse als Teun last van blessures waardoor ze niet tot hun gewone, belangrijke rol in het team kwamen. Ondanks nog een paar aardige reddingen van Jur was de ruststand uiteindelijk toch 6-0.

In de pauze werden de mouwen opgestroopt en onder leiding van Mattijs en Youri werd de jacht ingezet. Achterin rechtten Marijn en Thomas de schouders. Zij beten zich nog meer in de tegenstander vast en daar zat net het verschil. Alle Alliancers deden er een schepje bovenop en ineens begonnen wij veel duels te winnen. Daar kwam een corner uit, die door Marijn precies op Youri’s hoofd werd gemikt: 6-1. Twee minuten later tikte Robbie precies op tijd door naar Youri, die de keeper omspeelde en weer scoorde. Aan de lichaamstaal van beide teams kon gezien worden dat de strijd nog niet gestreden was. Ties kreeg een kans; uit de rebound kreeg Youri de bal net niet lekker op de pantoffel. Hun keeper was Robbie ook een of twee keer te vlug af en hij redde fantastisch op een snoeiharde inzet van alweer Youri (na weer zo’n heerlijke pass van Mattijs). PSV wankelde, maar helaas counterden zij erg bekwaam. Jurgen kreeg de bal niet onder controle, het werd 7-2 en toen was de pijp leeg. Uiteindelijk bleef de wedstrijd leuk heen-en-weer golven, maar het was PSV dat nog twee keer scoorde.

Hulde verder aan de gastvrijheid van de PSV’ers en hun kindvriendelijke benadering/coaching vond ik fantastisch om te zien.