Onze Gezellen E2 uit: 1-11 winst

De mannen hadden er zin in. Vanaf de eerste minuut werden de Oude Geiten vastgezet en we konden flink wat kansen turven. Ter vergelijking: onze invalkeeper Polle heeft de hele 1e helft vier terugspeelballen gehad. Toch stond het na bijna 20 minuten nog 0-0. Een combinatie van pech en winterstramheid zorgde voor knallen op de lat en van Youri en Folkert, Marijnj in het zijnet en een heleboel ‘net niet’ van de rest van het team. Maar toen het eenmaal begon was de E3 niet meer te houden. Een splijtende dieptepass van Folkert werd door Robbie naar Youri gestuurd, die ferm uithaalde: 0-1. Een minuut later stopte Jesse een corner op zijn borst en volleerde hij prachtig naar 0-2. Robbie dreunde dof de derde binnen en op slag van rust werkte de keeper een voorzet van Teun in eigen goal.
In het eerste deel van de 2e helft bleef er af en toe prachtig gevoetbald worden. Jesse danst op het middenveld met de bal aan een touwtje, Teun overzag en beliep alles en Mattijs had weer onnavolgbare solo’s. Onze invallers Folkert en Polle hielden achter vrij soepel alles onder controle en als zij al eens niet opletten was Marijn zeer beslissend aanwezig. De twee vrijbuiters voorin bleven en plaag voor de Onze Gezellen-defensie (daar werd het met de minuut minder gezellig). Mattijs, Polle, Teun en Youri brachten de stand naar 0-8, waarna OG uit een corner de eer redde. Inmiddels was ons fraaie combinatiespel overgegaan in solo’s door iedereen langs drie of vier verdedigers. Het maakte allemaal niets meer uit. Robbie en Mattijs en een OG-verdediger zorgden dat we stopten op 1-11. Dit was een veelbelovende ouverture! Vooral de concentratie en inzet vanaf het begin bevielen me zeer.