Geiten dit keer te sterk voor F1

Het hele competitieprogramma is zaterdag 24 januari afgelast, maar de F1 kan gelukkig toch lekker ballen. We zijn door Onze Gezellen uitgenodigd om de oefenwedstrijd te komen spelen, die zij eerder hadden afgezegd. Onze jongens treffen de F1 van OG niet voor het eerst. Twee maanden geleden hebben we op eigen veld al een competitiewedstrijd tegen ze gespeeld. Dat was een leuke, spannende wedstrijd, die op de valreep met 2 - 1 werd wonnen. Nu is de uitslag omgekeerd. OG wint met 2 – 1.

Vanaf de aftrap is het een lekkere wedstrijd. OG speelt makkelijk samen. De keeper heeft een geweldige uittrap, maar ook de andere spelers hebben een goed schot in de benen. Ook Alliance speelt een goede eerste helft. Mees jaagt over het middenveld en bijt zich vast in zijn tegenstanders. Young Kon maakt mooie acties op de rechterflank. Jasper van Wees lanceert hem een paar keer met mooie lange passes.

Onze jongens hebben een aantal goede kansen. Schoten van Pepijn, Jasper Nieuwenhuizen en Lars worden uit het doel getikt of gaan net naast. Ondanks de kansen wordt er niet gescoord. Ruststand: 0 – 0.

In de tweede helft wordt OG steeds sterker. De zwart-witte aanvallers breken met regelmaat door het middenveld. Bernhard en Tijn moeten alle zeilen bijzetten om ze van scoren af te houden. Na een ongelukkige uittrap ziet OG kans om de bal op te pikken en de 1 - 0 te scoren. Alliance komt nog tot een aantal snelle uitvallen. Halverwege de tweede helft levert dat de gelijkmaker op. Bernhard speelt de bal goed in op Pepijn. Zijn schot gaat voor de goal langs. Maar bij de tweede paal kan Young Kon, die goed is meegelopen, de bal nog binnen schieten. Daarna doet OG er nog een schepje boven op. Het wordt steeds moeilijker om de bal van de eigen helft weg te krijgen. Kyle houdt de F1 in de wedstrijd met een reeks goede reddingen. Vijf minuten voor tijd weet OG de bal toch nog uit een hoekschop binnen te schieten. Jammer, maar dit keer is OG de sterkste. De winst van de Oude Geiten (dat is de bijnaam van Onze Gezellen) is verdiend. Het resultaat zet onze jongens in ieder geval op scherp voor de volgende wedstrijd: thuis tegen de Koninklijke.