F1 zet door tegen EDO

17 januari start de 2e seizoenshelft met een oefenwedstrijd tegen EDO. Deze tegenstander won eind december nog het toernooi om de Boarding Cup. Het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden. Op het mooie, fris groene kunstgras in het EDO stadion gaat de wedstrijd lang gelijk op. In de tweede helft zet Alliance goed door, met een prima 3 - 5 overwinning als resultaat.

Onze mannen hebben er weer zin in! Het is al een maand geleden dat ze de laatste competitiewedstrijd speelden bij Overbos (1 - 3 winst). Maar als we met spelers en supporters in Haarlem Noord aankomen, staan we eerst nog voor een gesloten hek. Gelukkig komt er al snel een EDO official met de sleutels, want de dartelende jongens zijn in hun enthousiasme al bijna over het hek geklommen. Als een half uur later het fluitsignaal klinkt gaan onze mannen nog wat onwennig van start. Het duurt even voor iedereen zijn positie en zijn draai heeft gevonden. De eerste 10 minuten van de rommelige eerste helft krijgt EDO een paar kansjes. Kyle houdt zijn doel goed schoon, geholpen door Tijn, Bernhard én de goed meeverdedigende Young Kon, Mees en Jasper van Wees. Daarna gaat de wedstrijd gelijk op. De eerste goal is voor Alliance. Mees verovert de bal op de EDO-helft. Zijn schot ketst af op een roodzwarte verdediger. Waarna Pepijn de kans krijgt om de bal in te schieten. Rechter bovenhoek: 1 – 0. EDO maakt snel gelijk, met een aanval over de as van het veld. In deze vriendschappelijke wedstrijd worden geen cadeautjes gegeven. EDO heeft een paar forse verdedigers en handige, felle spitsen. Er worden stevige duels uitgevochten. Een aantal keren is zelfs verzorging nodig: Bernhard (kopstoot), Mees (knie) en Tijn (knie) lopen blauwe plekken op. Voor de rust weten beide teams nog eens te scoren. EDO komt met een intikkertje op 2 – 1. Alliance antwoord snel. Op de linkerflank zet Lars met een handig pasje Pepijn aan het werk. Die vindt een gaatje naast de keeper in de korte hoek: 2 – 2.

In de tweede helft maakt het samenspel op de flanken het verschil. Bernhard, Pepijn en Lars weten elkaar goed te vinden langs de zijlijn. Young Kon en Jasper van Wees komen op rechts een paar keer goed door. In de koude wind staat Kyle vooral te blauwbekken. EDO aanvallers komen nog zelden voor de goal. Alliance komt op voorsprong als Jasper van Wees met een mooie lange trap zorgt dat Pepijn alleen op de keeper af kan (2 - 3). EDO komt nog één keer gelijk. Daarna drukken onze jongens door. De verdediging van EDO krijgt de bal na een strakke corner van Young Kon niet uit hun doelgebied. Pepijn zet door en tikt de 3 – 4 binnen. De EDO keeper weet daarna nog een vrije schop van Jasper Nieuwenhuizen te stoppen. Maar vóór de scheidsrechter affluit volgt er nog een fraaie aanval. Pepijn geeft een steekpasje naar Jasper Nieuwenhuizen, die handig bij zijn verdedigers wegloopt en de bal langs de EDO-keeper in de hoek prikt. De 3 – 5 eindstand is een lekker begin van het jaar en een mooie oppepper voor volgende competitieronde.