Alliance F3 strijdend ten onder

Alliance F3 ten onder ondanks swingend slotoffensief

Haarlem – Een paar weken geleden stond de wedstrijd tegen Hoofddorp SV F7 ook al op het programma. Toen was het weer halverwege de eerste helft met hagel en storm zo slecht dat de scheids niets anders kon doen dan de wedstrijd staken. Deze week in de herkansing dus weer vroeg op en met zijn allen richting Hoofddorp.

In een lekker zonnetje begon Alliance F3 wat ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Een wat ongelukkige uitbal in de benen van een tegenstander kreeg keeper Douwe patsboem terug en na een minuut keek Alliance al tegen een achterstand aan: 1-0. Enkele minuten daarna was het dezelfde midvoor van Hoofddorp die precies tussen de beide verdedigers Nina en Justus zijn tweede doelpunt van de dag binnentikte: 2-0. De twee vroege doelpunten leken Alliance wakker te schudden. Het team begon beter te spelen en vooral onder aanvoering van Stan de aanval van de tegenstander vroeg in de opbouw te storen. Een moment dat Hoofddorp en toch weer doorheen kwam leidde tot de 3-0. Justus deed nog een wanhoopssliding maar de bal werd onhoudbaar in het doel gewerkt. Alliance kwam daarna beter in de wedstrijd en een fanatieke Nina toonde zich een ware bikkel in de verdediging. Voorin kwam gaandeweg meer ruimte en daar weet goaltjesdief Jannus altijd wel raad mee. De bal belandde na een mooie actie van hem met precisie en gevoel in de korte hoek. Kort voor rust werd het nog 4-1 voor het team van Hoofddorp.

In de rust moest coach Marco zijn spelers oppeppen. En dat werkte. Na de aftrap van de tweede helft kwam Hoofddorp er niet meer aan te pas. Thijs toonde zich de echte spits die de kansen zelf afdwingt. In de afwerking was het geluk nog niet helemaal aan zijn zijde. Eerst ging zijn schot via de linkerpaal én de rechterpaal weer netjes het doel uit. Daarna wilde een prachtig schot tegen de onderkant lat er ook al niet in. Alliance ging wel steeds meer druk zetten en voorin begon het team met Noah, Siem, Douwe, Thijs en de jarige Laurence soepel te combineren. Ook Max liet met zijn karakteristieke dribbelbewegingen een paar schitterende acties zien. In een swingend slotoffensief met een paar corners was het Noah die in de kluts bijna raak schoot. Aan het eind van de wedstrijd kreeg Alliance loon naar werken. Een aanval uit het boekje die werd ingeleid door Noah rondde Thijs op de streep koelbloedig af. Eindstand: 2-4