Alliance’22 C2 verovert 1ste plaats.

Na een week van sneeuw en regen was het te verwachten dat het veld van Alliance'22 afgelast was. Gelukkig kon er uitgeweken worden naar het kunstgras van Geel Wit. De wedstrijd tegen ADO’20 had voor de spelers van Alliance'22 C2 een bijzondere betekenis. Bij winst op ADO’20 was Alliance'22 C2 zeker van de 1ste plaats in de competitie. Dit omdat Onze Gezellen een vrije week hadden en het verschil tussen beide teams maar 1 punt bedraagt. Gelukkig kan de C2 beschikken over keeper Anton Kuik die de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd nog ziek op bed lag. Gelukkig zeg ik, omdat de keeper van de C1 en de C4 ook ziek waren en niet hebben kunnen trainen.

Snel doelpunt was nodig

Het weer werkte goed mee aan een lekkere voetbalmiddag. Wanneer er nu ook nog snel een doelpunt zou vallen dan was de dag al geslaagd.

Dit speelde in de gedachten van trainer Hubert Kooijman.

Alsof spelers gedachten konden lezen werd er vanaf het begin hard gewerkt aan een openingstreffer. Na een paar kansen in de eerste 5 minuten bleek al snel dat de druk van Alliance'22 te groot was voor de goalie van ADO’20. Invaller Steven Olie, welke van de C1 geleend was om het team compleet te maken, wist handig de bal voorbij de keeper te schieten en zo de score op 1-0 te zetten.

Alliance'22 sterker ondanks……...

ADO’20 kon ook vlak na het doelpunt geen grip op de wedstrijd krijgen, waardoor er kansen bleven ontstaan voor Alliance'22. Maar wanneer je kansen wilt benutten dan moet je scherp zijn en dat is wat er ontbrak binnen het team. De spelers van Alliance'22 konden, met onbekende reden, elkaar niet vinden. Vele ballen werden onnodig ingeleverd bij de tegenstander.

Na een aantal wissel erin gebracht te hebben, bleek al snel dat Alliance'22 sterker werd. Dit werd meteen bekroond met een doelpunt van Paul van Kessel die de bal onder de keeper door het doel in schoot.

Met nog 10 minuten op de klok was het scheidsrechter Lagerweij die zag dat de nummer 14 van ADO’20 herrie had met verdediger Joost van Everdingen. Omdat de scheidsrechter constateerde dat beide spelers een aandeel in de herrie hadden, besloot hij beide spelers voor 5 minuten weg te sturen.

Goed begin 2e helft

Tijdens de rust werd de nadruk gelegd op het samen werken naar een overwinning. Elkaar goed aanspelen en elkaar beter maken.

Ondanks de uitleg kreeg ADO’20 de eerste 100% kans van de 2e helft te verwerken. Keeper Anton Kuik zag de tegenstander op zich afkomen en wist de bal tot 2 maal toe tegen te houden. Nog geen 2 minuten later wist Twan Mijtenaere die de plaats van Steven Olie na de rust had ingenomen, al snel de keeper met succes onder vuur te nemen en de 3-0 op zijn naam te zetten.

De wedstrijd was gespeeld en ADO’20 had merkbaar de handdoek in de ring gegooid. De kansen voor Alliance'22 stapelden zich op en het is een wonder dat er door Alliance'22 niet met dubbele cijfers gewonnen werd.

Laatste treffer na 4 keer proberen

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Paul van Kessel meerder malen de kans om de eindscore te verhogen. Telkens weer schoot hij op het doel en zag hoe de keeper de bal wist tegen te houden. Dit had hij al vaker meegemaakt. Tijdens de oefenwedstrijd welke op 04 oktober tegen Concordia gespeeld werd kreeg Paul de bal ook niet in het doel. Pas nadat hem duidelijk gemaakt werd dat hij de bal niet moest schieten maar simpel moest binnenlopen kreeg hij toen wel zijn doelpunt mee. Na een advies vanaf de kant om net zo te doen als tegen Concordia, kreeg Paul met nog 5 minuten op de klok wederom de bal en werkte hem tegen het net.

De eindscore van 4-0 was verdient en hiermee staat Alliance'22 C2 op de eerste plaats in hun klasse.