Alliance E4 - HFC E2

Alliance E4 speelt gelijk tegen E2 van KHFC
Het was een hele ervaring afgelopen dinsdagavond. Op kunstgras (half/half), met kunstlicht en tegen een sterk KHFC. In de competitie verloopt alles redelijk naar wens, dus was het interessant om te zien hoe onze mannen zich zouden houden tegen KHFC (E2). Onze E4 begon ijzersterk, met Jonte tijdelijk op doel omdat vaste keeper Nils net een paar minuten te laat was. Maar alsof ze het met Nils afgesproken hadden, hielden onze jongens de bal op de helft van de tegenstander, en maakte zowaar ook nog een doelpunt. Bas Roos passeerde zijn man aan de rechterbuitenkant en gaf fantastisch voor bij de tweede paal. Hier kwam onze andere Bas aanlopen en volleerde de bal prachtig achter de keeper van KHFC (1-0). Nils wisselde met Jonte en toen dacht iedereen op de helft van KHFC te kunnen blijven voetballen. De tegenstander kwam er echter steeds beter in en ons middenveld met Tijn, Jonte en de beide Bassen werd regelmatig overlopen en zelfs af en toe weggetikt. Geruime tijd moesten we echt achter de bal aanlopen. Ook onze vaste spits Tim slaagde er niet in om de voorsprong uit te bouwen. Sterker nog met een snelle uitval over de linkerkant, was Steven (die meestal veel sneller is dan zijn tegenstander) net iets te laat terug op zijn plek en kon KHFC tegen scoren (1-1). Alhoewel de achterhoede (onderleiding van aanvoerder Joël) onder druk stond leidde dit niet tot echte kansen voor de tegenstander. Wesley speelde met overzicht en werkte vele ballen weg. De laatste 10 minuten bleken onze mannen zelfs een iets betere konditie te hebben, wat nog tot een aantal fraaie kansen leidde. Het zou echter, gezien het verloop van de hele wedstrijd, niet terecht geweest zijn, als we deze wedstrijd zouden hebben gewonnen. De les uit deze wedstrijd is dat je om aan te vallen eerst de bal moet hebben. Deze moet je eerst met zijn allen veroveren en vervolgens kan je dan een aanval gaan opbouwen. Leuke opdracht voor de volgende competitie wedstrijd.