C1: Uit tegen Uitgeest

ALLIANCE'22 - UITGEEST

Wij hadden deze keer veel zin om te voetballen, en die dag wou de zon opnieuw weer eens lekker mee werken.

We verzamelde al om 10uur op Alliance omdat we om 11:15 al weer op het veld moesten staan bij Uitgeest.

Zo als gepland stonden we na een ritje van een halfuurtje ongeveer en een goede warming-up en een bruikbaar praatje van onze coach Ed Keur

precies om 11:15 op het veld.

de opstelling was als volgt:

Michael, Koen, Douwe, Jeroen, Niek, Anco, Toine, Thomas, Tim, Tobias, Joost.

Een tacktische opstelling dus, maar al gauw na de aftrap vielen er gaatjes aan alle kanten in ons elftal en dat leidde in de 5de minuut al tot een 1-0 achterstand.

Die 1-0 achterstand werd gevolgd door nog een aantal gevaarlijke kansen van de tegenstander, in de 10de minuut vonden Michael Damiaans, Toine Deen en Ed Keur

het wel mooi geweest met onze slechte manier van voetballen dus riep Toine het hele team even bij elkaar en hoopte dat, dat tot succes zou leiden.

En dat deed het, of het alleen door het praatje kwam denk ik niet maar ineens verscheen er een heel ander Alliance op het veld, wat gelijk tot kansen leidde.

Ed keur had Douwe opgesteld met een beetje een aanvallende rol en dat had in deze wedsrijd zeker een succes want in de 15de minuut kwam Douwe uit onze verdediging op

tot aan hun zestien en werd daar getackeld, dus het was een penalty en daarvoor hebben wij Thomas die ook zijn 3de penalty van de competitie raak schoot.

1-1 was de stand maar iedereen wist dat er meer in zat dus we gingen steeds beter voetballen en in de 20ste minuut scoorde we al weer door een fraaie solo van Anco die uiten de zestien verwoestend uithaalde in de linker hoek, 1-2.

In de 30ste minuut kon ik vanaf de zestien naar de vijf lopen, en toen ik net wou schieten tackelde de keeper er voor dus had ik geen andere keus dan te pasen naar onze spits Tobias die het rustig afmaakte, 1-3.

Tobias die 2 minuten de verdediging omzij speelde maar daarna een mega kans miste door hem vanaf vijf meter naast te schieten, Balen!!

Maar dat kan iedereen overkomen, want later scoorde Tobias wel de 1-4!

En toen was het rust tijd voor een goed praatje van onze coach, die vond dat we zeer slecht begonnen en dat we wat meer en sneller moeten passen want dan maken we het ons zelf ook veel makkelijker, er vonden ook een paar wisseltjes plaats en in de rust gingen we met de volgende opstelling weer naar buiten:

Michael, Koen, Douwe, Jeroen, Niek, Tim, Tobias, Thomas, Jaap, Steven, Joost.

In de tweede helft gebeurde er weinig totdat Douwe in de 65ste minuut weer naar de tegenstanders zestien renden en daar lekker uithaalde met een schot in de rechter kruising,

1-5.

Dat was tevens ook het mooiste goal van de dag, in de 65ste minuut werd er weer gewisseld Niek Sassen werd eruit gehaalt voor Joep Steinbusch (uit de D1) die het ook waanzinnig goed deed.

in de 72ste minuut raakte onze keeper Michael bij een redding lelijk geblesseerd, maar hij kon die laatste 3 minuten nog gewoon meedoen.

De eidstand was dan ook 1-5 in ons voordeel, wij staan nu 5de in de competitie dus er zit zeker een stijgende lijn in.

Volgende week Zaterdag zijn we vrij maar spelen we zoiso een oefenwedstrijd en daarvan zal ik ook zeker weten een verslag van schrijven.

PS: Michael had een zwelling op zijn ringvinger en is zeker twee weken uitgeschakeld, maar daarna zal hij zeker weten weer de sterren van de hemel keepen onder onze lat.