E4: Blijft goed presteren!

De E4 blijft goed presteren.

De laatste vier weken werkte Alliance E4 in alle stilte één oefenwedstrijd en drie competitiewedstrijden af. De oefenwedstrijd tegen HBC leverde een gelijkspel op, maar eigenlijk nog veel meer dan dat. In deze wedstrijd kwamen onze mannen er achter dat, als ze niet voor elkaar knokken en niet met elkaar gezamenlijk aanvallen, alle wedstrijden moeilijk zijn. In deze wedstrijd liepen onze mannen meer elkaar in de weg dan de tegenstander. Met deze les in de achterzak werd er uitgepakt tegen de direkte concurrent DSK (10- 3). Het was duidelijk dat de boodschap was opgepakt. Vervolgens werd er afgerekend met het altijd lastige Vogelenzang (5-1). Dat je nooit mag verslappen, kwam tot uiting in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen het op papier zwakke Kennemerland. Bij de rust hadden onze (normaal zeer makkelijk scorende) aanvallers, Tim, Jonte, Bas Roos en Bas van Geuns, er pas twee gemaakt (2 -0). Na de rust werd het een ander verhaal. Misschien kwam het omdat we de Yel voor de wedstrijd waren vergeten (E4 E4 E4, banaan, banaan, banaan, we gaan........) en pas in de rust hadden ingezet, maar nu werd er uit alle standen gescoord. Zelfs Joël, die deze wedstrijd het middenveld samen met Tijn mocht versterken, pakte twee goaltjes mee. Achterin gaven Wesley en Steven weer helemaal niets weg en Wesley wist zelfs een prachtig doelpunt mee te pakken. (9-0) Een enkele doorbraak van Kennemerland, werd door onze zeer sterke keeper Nils, op spectaculaire wijze opgelost. Komplimenten mannen. De E4 wordt steeds constanter en het voetbal wordt iedere keer leuker om te zien. Acties en goed samenspel worden heel goed afgewisseld en er wordt keihard gewerkt. Als we dat nog even volhouden zit er een kansje in dat we twee jaren achter elkaar kampioen kunnen worden. Het zou uniek zijn, maar als we niet verslappen kan het wel. De E4 heeft twee verliespunten minder dan de naaste concurrent, met nog drie wedstrijden te spelen.