E3: Onterechte nederlaag

Onterechte nederlaag E3 tegen VEW: 3-4

Onder leiding van de alweer prima scheidsende Daan Oppenhuis begon de E3 aan de volgende uitdaging tegen de reuzen van VEW E1. Iedere week speelt de E3 tegen oudere en grotere jongens en de laatste twee weken (10-2 en 9-1) zonder positief resultaat.
Er werd onder leiding van Jurgen weer keurig opgebouwd en goed getikt en de mannen van VEW, die zich op een ‘makkie’ hadden verheugd wisten niet wat hen overkwam. Voorin kwamen ze er tegen de geconcentreerd knokkende Marijn en Thomas niet aan te pas. Een loeihard VEW-afstandsschot zorgde toch voor de verrassende 0-1. Youri mocht vandaag, na een maand lang als verdediger gespeeld te hebben, weer eens in de spits. Dat hebben de VEW-verdedigers geweten. Youri probeerde in 1 wedstrijd alles te geven wat hij normaal in een maand doet. Prachtige demarrages, maar voor de goal waren we een paar keer niet gelukkig. VEW wel, want zij scoorden de zeer onterechte 0-2. Toen net voor het rustsignaal de 0-3 viel maakten de fans zich zorgen. Zou dit weer zo’n 2e helft worden waarin de score – tegen de verhouding in - idioot hoog opliep? Want de mannen zijn jonger en krijgen het mentaal en fysiek te zwaar. Hadden we niet beter in de oude poule kunnen blijven…..?
Nee, besloten onze mannen. Onder impuls van aanvoerder Jesse, die met Teun weer de tegenpartij overklaste op het middenveld, trokken wij naar voren. Na een fantastische voorzet van Ties kreeg Youri de bal er net niet in. Even later herhaalden Ties en Youri dit duet en nu legde Youri hem gedecideerd in de hoek. Uit de volgende mooie aanval over veel schijven gaf Youri voor op Robbie, maar hun keeper reageerde helaas uitstekend. Dat deed onze keeper Jur ook regelmatig, maar uit de tegenaanval werd de bal na zijn redding niet goed weggewerkt en VEW scoorde 1-4. Dit moest wel leiden tot een totale ineenstorting van de E3! Zoveel onrecht was onverdraaglijk. Maar de mannen waren vandaag onverwoestbaar. Robbie gaf diep op Youri en de 2-4 was daar. De VEW’ers zagen er steeds bleker uit en een van hun coaches begon steeds meer op zijn spelers te foeteren. Weer een diepe bal op Youri en de 3-4 was daar. Het publiek stond op de banken. Vlak voor tijd hingen twee VEW-verdedigers aan Youri’s shirt en Jesse stelde zich op voor de vrije trap. Helaas smoorde de bal tussen de grote VEW’ers en Youri ramde de rebound met links net naast. De woorden van de rustige VEW-coach waren duidelijk: “ehm, niet helemaal verdiend….”. Het was fantastisch mannen. En woensdag tegen Overbos gaan we inhalen en punten pakken!!!