D1: Competitievervalsing?

DSS - D1; “je reinste competitievervalsing” zeg ik u!

Ritme en regelmaat zijn vaste waarden in het voetbalwereldje. Daar leef je naar en daar probeer je zo goed als te kwaad je aan te houden. Juist deze automatismen vormen een leidraad waar een ieder zich zo prettig bij voelt.

Dus wil je vrijdag om tien over drie op het schoolplein gewoon ‘tot morgen’ kunnen zeggen tegen vader Bas, Pim en Willem en niet ‘tot dadelijk’.

Ik wil zaterdagochtend vroeg voor de wedstrijd in AH zijn en niet vrijdagmiddag half vier Appie moeten aandoen zonder moeders vertrouwd boodschappenlijstje, hoofdbrekend over anders dan de gewende houdbaarheidsdata!

Bas wil lekker vrijdagavond een bord koolhydraten nuttigen en de tactiek voor de zaterdag doornemen met zoon Sem en niet om half vier ‘s middags al de spaghetti Bolognese van zijn kin hoeven af te vegen.

Pim wil om 9 uur zaterdagochtend thuiskomen van zijn slaapdienst, een bakkie troost, een bammetje, een krantje en dan gaan kijken hoeveel doelpunten Marnix zal gaan scoren. En niet zoals nu zonder nababbel hals over kop het terrein verlaten om naar zijn werk te gaan!

Erwin wil gewoon in alle rust, als Misha vrijdagavond eindelijk op één oor ligt, zoonlief’s voetbaltas inpakken, opdat er niets vergeten wordt. En dus niet vrijdagmiddag vlak voor aanvang naar huis moeten hollen om de nu dus wel vergeten kicksen op te gaan halen!

En Willem, ach Willem, wil gewoon zaterdag bij daglicht een fijn parkeerstekkie kunnen vinden voor zijn wagen en niet in de schemer van vrijdagnamiddag een invalidenplekkie onbewust staan in te pikken!

Andere vaders en moeders staan er helemaal niet vanwege werk, file of komen toch nog later. En het aller ergst; Wouter kan er op dit krankzinnige tijdstip niet bij zijn! Niet alleen Arny, maar ook wij moeten het zonder onze manager Wouter doen!

Hoe moet dit in hemelsnaam goed komen? Totale chaos, de kluts is kwijt, we zijn van slag en er klinken zelfs woorden als “je reinste competitievervalsing, zeg ik u!”. Vrijdagmiddag 17.30 uur competitie!?! Hoezo vrijdagmiddag, de waanzin?!? Wat is er mis met zaterdag, gewoon zaterdag zoals het hoort!?!

Enfin, wie er gelukkig niet van slag waren, waren de heren zelf! De ‘vrijdag, zaterdag…. who cares?’ houding van de mannen leverde een keurige en meer dan verdiende 2-1 overwinning op! En hoe, dat zullen er twee nu eens gaan vertellen, want tegenover mij aan tafel (ja, we eten nu dus laat vanavond!) zitten Dirk en Marnix.

Wat vonden jullie van de wedstrijd?
Marnix:
Jammer dat we achter kwamen maar we hebben het goed hersteld
Dirk:
Ja, ik vond dat we goed speelden

Wat vonden jullie van jullie eigen inbreng?
Dirk:
Ik vond dat Marnix goed speelde, goed rustig was aan de bal en goed over passte.
Marnix:
Ik vond dat Dirk heel goed verdedigde en af en toe goed een mannetje voorbij ging en dan mooi passte

Wie speelde er een topwedstrijd?
Marnix:
Joep en Daan. Ze hadden bijna alles.
Dirk:
Joep en Daan maar ook Misha, hij pakte alle ballen van die hele lange

Was de overwinning terecht?
Marnix:
Jaaaaa. Ze zeiden zelf ook in de rust dat wij beter waren en de scheids zei dat het een soort Volendam-Ajax wedstrijd leek te worden. Hij vond ons ook beter.
Dirk:
Ja heel erg.

Hoe vonden jullie de scheids?
Dirk:
Ik vond hem goed
Marnix:
Hij durfde alleen geen penalty’s te geven want we hadden er wel twee mogen krijgen en hij was een beetje bang voor de mensen langs de kant, want hij durfde ons ook geen vrije trap op de rand van de 16 te geven.

Wat vinden jullie van het publiek?
Marnix:
Vind het altijd leuk als ouders komen kijken
Dirk:
Zorgt voor een leuke sfeer

Wat zegt Arny toch altijd in de rust?
Dirk:
Hij zei nu dat we goed speelden, maar dat we beter elkaar in de voeten moeten passen en zuinig moeten zijn op de bal
Marnix:
Hij maakt een rondje bij alle spelers wat er goed gaat en wat er niet goed gaat

Hoe vinden jullie D1?
Dirk:
Ik vind het een goed team en de training is leuk
Marnix:
Een goed team, alleen als het regent is de training minder, want dan moeten we heel lang hollen. Eén keer is leuk, maar nu moesten we de hele week

Speelt het anders met een nummer op je rug?
Marnix:
Nee! Natuurlijk, het is leuker, maar in de wedstrijd merk je er niet veel van. Je denkt niet van “hé, ik heb een nummer op mijn rug”
Dirk:
Uhm, jawel, ik heb er een lekker gevoel bij. Met rugnummers lijk je toch een beter team, je hebt er een veilig gevoel bij

Hoe vinden jullie je eigen weblog?
Marnix:
Wel handig maar soms dan staat ‘trainen om half vijf’ pas woensdag erop en toen had ik niet meer gekeken.
Dirk:
Ik vind het mooi, handig en goed

Lezen jullie ook de verslagen?
Marnix:
Ja. Vind het heel erg leuk.
Dirk:
Soms

Moeten jullie zelf niet eens wat gaan schrijven?
Marnix:
Nou, dat weet ik niet
Dirk:
Ja, ik weet het niet. Ik denk het wel, maar denk dat het soms ook wel een beetje moeilijk is. Als iemand een slechte wedstrijd heeft gespeeld en zelf moet schrijven, dan vindt hij misschien dat iedereen een slechte wedstrijd heeft gespeeld

Wat vonden jullie van vrijdagavond spelen i.p.v. zaterdag
Marnix & Dirk: We vonden het leuker. Je hoeft niet zo vroeg op te staan. Je bent wel wat moe van school, maar het is lekker weer, niet te warm en morgen kan je lekker naar andere wedstrijden kijken en misschien wel ergens invallen!

Tja, wat moet ik hier nog verder aan toevoegen, er werd inderdaad prima gevoetbald en de rek is er bij lange na nog niet uit. Dat belooft wat! En vaders, vrijdag voetballen “je reinste competitievervalsing???” HOEZO, zeg ik nu!!!

Arie
Gast aan Tafel; Marnix & Dirk