D3: Een nipte overwinning, maar wel verdiend.

De mannen gingen van begin af aan voortvarend te werk. Al snel kwamen we op een 1 – 0 voorsprong. Via een aanval op rechts werd de bal door de verdediging van HFC slecht weggewerkt. De bal viel pal voor de voeten van Ricky, die geen moment twijfelde en de bal in touwen joeg.
We creëerden nog vele kansen. Een bal op de paal van Fevzi, Sander strandde op de keeper, een mooie lage kopbal van alweer Sander, die maar net naast ging., enz.
Er was meer kans op een grotere voorsprong, dan op een gelijkmaker. Helaas kwam die wel.
Een HFCérs brak op slag van rust in het midden door de verdediging en passeerde onze invaller-goalie Floris van Dam beheerst met een schuiver.
Dat was een tegenvaller, omdat we het betere spel speelden. Veel opbouw en aanvallen over het gehele veld. Links en rechts of soms door het midden.
Dat was in de tweede helft geheel anders. Erg rommelig en weinig samenhang in het spel. Blinde ballen naar voren, of veel te veel in de pingel gaan, waardoor er regelmatig balverlies werd geleden.
Toch kwamen er voldoende kansen op een grotere voorsprong. Maar ook HFC kwam regelmatig door met steeds dreigender aanvallen. Floris had het beduidend drukker dan in de eerste helft.
Gelukkig was het Ricky, die na een prima aanval over rechts de 2 – 1 aantekende. Hoewel HFC zich niet gewonnen gaf, behielden we de voorsprong tot aan het eindsignaal.
Ik wil het team een compliment maken voor hun grote inzet. Ik zie dit team steeds sterker worden. En ….een prima sfeer onderling.
Tip van de week:
De laatste verdediger bepaalt de lijn om een tegenstander wel of niet buitenspel te laten staan.
De HFCér, die de gelijkmaker scoorde, zou buitenspel hebben gestaan, als een verdediger van ons niet veel te ver naar achteren was gaan lopen. Hij stond halverwege de zijlijn en het strafschopgebied en nam geen deel aan het verdedigende spel in het midden.
Daarom kon de grensrechter niet vlaggen voor buitenspel.
Even voor alle duidelijkheid. Deze fout geldt voor vrijwel alle verdedigers, die het niet door hebben de buitenspelsituatie op te heffen, door te ver naar achteren te gaan staan.