Sterke pot van de F1

F1 won de uitwedstrijd tegen Bloemendaal met 0-3. Toch was de wedstrijd nog flink spannend en moesten de mannen flink aan de bak.

De F1 had er zin in, vanaf het begin zaten de jongens er bovenop en probeerden ze de mannen van Bloemendaal de baas te zijn. Toch moesten ze nog goed uitkijken, want er zaten een paar handige spelers tussen bij de tegenstander.

Het was na 5 minuten Mees die goed oplette en met een handig lobje de keeper van Bloemendaal op het verkeerde been zette. 1-0 voor Alliance. Nu was het zaak goed op te letten en elkaar steeds te waarschuwen als een speler van Bloemendaal doorkwam. Dat ging prima. Achterin stonden Tijn en Bernard goed te verdedigen en op het middenveld hielden Jasper, Lars en Mees de zaak goed in de gaten. Zo werd de rust bereikt.

In het begin van de 2de helft was Alliance de betere partij. Pepijn en Youg-Kon raakten steeds beter op dreef en vooral Pepijn haalde een paar keer al pingelend goed de achterlijn, om vervolgens een handige bal voor te zetten. Daar stond onze spits Jasper die een paar keer dichtbij een doelpunt was.

De 0-2 kwam uit een corner die Pepijn goed voor zette en waar Young-Kon gebruik maakte van een moment van onoplettendheid van Bloemendaal. Dit was het teken voor de thuisclub om nog eens alles op alles te zetten. Aanval na aanval volgde, met de mooiste redding van Kyle op het eind. Hij redde een bijna zekere goal door eerst met zijn handen en daarna met zijn hoofd de bal uit het doel te ranselen. De zege werd uiteindelijk veilig gesteld door Pepijn die de verdediging van Bloemendaal in de luren legde en met een goed gemikt schot zorgde voor de 0-3 eindstand.

Felicitaties met limonade na afloop en op naar de volgende wedstrijd!