Alliance’22 C1 Zwanenburg C1

Alliance’22 C1 – Zwanenburg C1

Het was vandaag weer een geslaagde dag om een lekker potje voetbal te spelen en om de nederlaag van vorige week (6-2 van Velsen verloren)uit ons hoofd te voetballen.

Voor onze eigen wedstrijd moesten Toine Deen en Douwe Simons Thomas meedoen tot de rust met de C2 en met succes want ze hebben met 2-1 gewonnen van Bloemendaal C2.

Onze trainer Ed Keur hield een praatje in de kleedkamer voor we het veld op gingen en ik denk dat, dat wel bij iedereen was aangekomen.

Wij liepen naar buiten en we hadden maar één doel Zwanenburg C1 verslaan.

We hadden een net opgeleide scheidsrechter maar daar was niks van te zien want die floot gewoon goed.

Zwanenburg nam de aftrap en al gauw was te zien dat we op alle plaatsen wat te kort kwamen en Zwanenburg kwam er gelijk een paar keer doorheen

Maar door hele goede reddingen van Michael Damiaans (keeper) hielden we nog de nul.

We hadden al mee gekregen dat de spits van Zwanenburg een goaltjes dief was, maar daar had Douwe Simons Thomas weinig moeite mee.

Maar 10 minuten voor de rust gingen wij eindelijk druk zetten en rolde er 3 corners uit die helaas allemaal in de handen van de keeper kwamen.

Maar toch 5 minuten voor de rust jaagde wij heel veel op hun helft en met succes na een terug speel bal van hun verdediger op de keeper onderschepte onze spits Tobias Kulhmann hem en tikte de bal in de rechter hoek.

1-0 voor ons dus in de rust, Ed Keur had veel te zeggen in de rust maar hij was zeker niet ontevreden maar we waren het er allemaal mee eens dat er een schepje boven op moest er werd ook twee keer gewisseld in de rust Toine Deen (ik) en Tim Bults gingen eruit en Niek Sassen en Joost Lagerwey kwamen erin.

De tweede helft was van ons vele malen beter en sterker we creëerden veel meer kansen dan onze tegenstander en het spel van de tweede helft vond zich haast alleen maar plaats op hun helft.

Onze spitsen gaven de tweede helft veel meer inzet en dat leverde hier en daar een actie, corner of een vrije trap op.

Vooral van de tweede waren er veel(corners) in de laatste 10 minuten raakte een speler van Zwanenburg geblesseerd en die moest eruit maar ze hadden geen wissels meer dus waren ze nog maar met 10 man in het veld.

In de laatste 10 minuten kregen wij ook nog een corner vanaf rechts die werd genomen door onze links potige aanvaller Jaap Scholten en die krulde de bal zo op de verre paal en toen stuiterde de bal weer het strafschop gebied in en daar stond weer Steven Olie die het kon afmaken.

Dus het was 2-0 maar het was nog niet afgelopen, want Zwanenburg zette nog één keer aan en dat leidde tot een doelpunt een mooi schot van hun middevelder in de verre hoek, Michael kon hem hebben maar de grasmat van ons werkte niet echt mee.

2-1 was tevens wel de eindstand.

Ed Keur was zeer te vrede, en nou hopen we dat we volgende week ook weer punten pakken bij de nummer laatste Uitgeest C1, wij staan nu 8ste met 12 punten uit 8 wedstrijden.