Alliance ´22 E8 Onze Gezellen E8: 4 -0 (1-0)

Het was fantastisch voetbalweer op deze 11e oktober: een lekker zonnetje, geen wind en een mooie grasmat. Dat beloofde een heerlijke wedstrijd te worden.

Met de zon tegen begon Alliance sterk aan de wedstrijd. Er was direct een behoorlijk overwicht. Onze Gezellen (OG) kwam er niet echt aan te pas. Zij hadden echter de verdediging goed op orde. Steunend op een fantastische keeper wierpen zij een verdedigingsblok op van formaat. We kwamen er nauwelijks doorheen.

Daan kwam er maar niet langs op de linkerflank. De OG-verdediger wachtte net zo lang tot hij klaar was met zijn gekap en gedraai en pikte dan gedecideerd de bal van hem af. Slechts twee keer kwam Daan er langs, maar zijn voorzetten kwamen vervolgens niet lekker aan.

Pim zwoegde als vanouds op het middenveld en strooide met passes richting Daan, Quirijn en Camille. Af en toe probeerde hij het met een afstandsschot, maar dat zoefde of naast en over of de uitstekende OG-doelverderdiger pakte de bal klemvast. Deze behoedde OG diverse keren voor een achterstand.

Camille zorgde regelmatig voor een goede voortzetting richting Daan, maar dat liep niet altijd goed af, zoals al eerder vermeld. Ook Quirijn kon niet echt door de hechte OG-defensie heen breken. En als het dan gebeurde werden zijn goede schoten door de OG-sluitpost vakkundig onschadelijk gemaakt.

Servaas was de verbindingsman. Via hem was er aansluiting van de verdediging naar de aanval, maar ook hij kwam er niet lekker doorheen. OG had de zaken verdedigend goed voor elkaar en zorgde voor veel spelers achter de bal.

Heel af en toe kwamen ze er uit op de zeer verre uittrappen van hun keeper, maar Maurits had zijn verdediging goed op orde. Segher liet er echt niemand langs en zorgde telkens voor goede aanvoer van het middenveld. Judith greep steeds goed in. Aron zorgde met zijn dribbels langs de rechterkant op het middenveld voor een goede opbouw. Daarbij slalomde hij soms langs wel 3 of 4 OG-mannen. Maar echt goed voor het doel kwam niemand. Die OG-ers liepen steeds in de weg.

Het gevolg was dat Guus weinig te doen had. Af en toe een achterbal ver wegtrappen was zo ongeveer het enige. Dat vond overigens niemand erg, behalve misschien OG. Hij zorgde er met zijn uittrappen in ieder geval voor dat de druk op OG bleef bestaan.

We leken met 0-0 te gaan rusten, maar in de laatste minuut van de 1e helft kreeg Pim opeens de ruimte voor een schot. De bal sloeg boven de verbouwereerde doelman tegen het net. Een prachtig doelpunt. Dat was een mooie opsteker, zo vlak voor de pauze.

Na de rust hadden we de zon in de rug en dat speelde toch wat prettiger. In eerste instantie kwam OG wat beter uit de startblokken. Maar wij kregen de beste kansen. Mooie combinaties vooral op links: Segher op Judith, Judith terug naar Segher die vervolgens als een echte opkomende back richting achterlijn opstoomde. Daarna kwam dan het passje naar Daan, die zijn man nu beter voorbij kwam dan voor rust. De voorzetten kwamen vervolgens bij Quirijn of Pim terecht. Maar zij vonden telkens de uitstekende OG-keeper op hun weg. De bal wilde er maar weer niet in, net als in de 1e helft.

OG kwam ook een aantal keren gevaarlijk opzetten. Maurits had er echter goed kijk op en stapte op het juist moment in om de bal te onderscheppen en naar voren te transporteren. Rechts op het middenveld draaide Aron zijn tegenstanders helemaal dol. En Judith stond haar ´mannetje´ en zette menigmaal Camille aan het werk. Het bleef wel gewoon nog steeds 1-0.

Zo halverwege de 2e helft werden Quirijn en Pim tegelijk gewisseld. De stoottroepen waren er dus even uit. En we kwamen wat meer onder druk. Maar met Servaas in een sleutelrol op het middenveld hielden we vooralsnog stand. Toch viel de goal aan de andere kant. Een tikje van Maurits op Segher, die zijn man omspeelde en opstoomde langs de zijlijn. Een mooie pass, precies in de loop van Daan en met een bekeken schuiver in de linkerbenedenhoek liet hij de keeper van OG kansloos: 2-0.

Dat was een opluchting voor het team. OG zette een tandje bij en werd nu toch wat gevaarlijker. Een prima redding van Guus voorkwam in eerste instantie een doelpunt. Maar bij een volgende afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van een OG spits. Zijn schot ging aan Guus voorbij, maar Aron stond op de lijn klaar om de bal van de doellijn te halen. Geen goal dus. Even was het alle hens aan dek, want een minuutje later moest Guus wederom languit op een OG-schuiver. Maar hij had de bal klemvast.

Daarmee was het offensief van OG ten einde. Want even later kwam de mooiste aanval van de 2e helft tot stand. Judith verdedigde uit, Aron omspeelde 2 man, Camille pikte de bal op en zette goed door, vervolgens passte Pim op links naar Servaas die de bal aan Segher meegaf. Pim kreeg de bal weer terug en kwam links voor het doel uit. Ondertussen was Daan naar het doel gelopen. Pim schoot laag met links langs de keeper en de bal rolde richting binnenkant rechterpaal. Daan was ter plaatse om de bal er in te glijden. Wat een doelpunt! Zo was het al weer 3-0.

De ban was volledig verbroken en de OG-ers zaten er doorheen, dat kon je van de gezichten aflezen. Nog een mooie combinatie op links van Segher en Daan zorgde er voor dat de bal bij Quirijn belandde. Die liep door naar de achterlijn en legde de bal terug, langs de uitgelopen keeper, naar de in het midden meegelopen Pim. Pim schoot vervolgens de 4-0 binnen. Ook een prachtig uitgespeeld doelpunt.

De overige paar minuten kwamen we niet meer in de problemen en de wedstrijd werd keurig uitgespeeld.

Weer een schitterend resultaat. Zo zijn we met drie overwinningen goed op weg. Laten we vooral zo doorgaan. We zijn er nog lang niet. Maar als we dit niveau kunnen vasthouden dan kan het nog een mooie najaarscompetitie worden.