BSM E1 uit: 3-8 winst

Zonder Jesse en Robbie, maar met de (zo bleek als snel) uitstekende invaller Pim uit de E8, togen wij naar Bennebroek. De zon scheen, de E3 had goede zin en wij vermaakten ons best. Alweer vlogen wij soepel combinerend uit de startblokken.

Pim liet al snel zien hoe je een kans verzilverd: loeihard boven het hoofd van de keeper. Toen hij een paar minuten later uit een corner de 0-2 ineens binnenvolleerde leek een monsterscore niet ver weg. BSM had echter een paar handige spelers met een goede individuele actie. Marijn en de linksbuiten vochten flinke duels uit. Uit een mooie aanval scoorden zij 1-2, maar direct van de aftrap soleerde Teun (weer geweldig op dreef) tussen wat verdedigers door en Ties tikte fraai zijn voorzet via binnenkant paal binnen. Achterin had Thomas weer een sterke partij. Hij redde geweldig bij een doorbraak. Helaas schoten Teun en Marijn hem te hulp, want zodoende stonden zij met drie man bij de jongen die voorzette… en hun spits stond vrij voor Jurgen: 2-3. Na ieder doelpunt volgde er gelukkig een razendsnelle reactie. Pim gaf een fraaie steekpass op Mattijs en deze laatste tikte vlak voor de keeper heel slim naar Ties: 2-4. Vlak voor rust (het hield maar niet op) was er weer zo’n razendsnelle omschakeling. Thomas veroverde de bal; hij speelde Mattijs aan die Youri in de diepte stuurde: hard onder de lat 2-5. In het rustsignaal scoorde BSM de 3-5.
De tweede helft gaf een iets minder hoog tempo en niveau. De wedstrijd werd gelijkwaardiger; de oudere BSM-jongens hadden iets meer lucht en zij hadden zelfs een licht overwicht. Jurgen had een paar mooie reddingen en hij begon voorzichtig-zachtjes zijn verdedigers te coachen. Beide partijen hadden evenveel kansen, maar zij schoten vier keer op de lat. Wij waren deze week heel efficient in de counter. We zagen een razendsnelle uitbraak over rechts, waar Youri weer ouderwets voor zijn verdediger langs sneed, strak voorzette en Teun zijn verdiende goal scoorde. Even later een dieptepass van Pim op Youri die iedereen eruit liep en tenslotte heel listig de keeper omspeelde. De 3-8 kwam weer van Ties die naar rechts uitweek en eigenlijk hopeloos in de hoek werd gedreven. Er was niemand om te helpen dus deed hij wat een goede spits dan doet: toch maar schieten.