Lekkere overwinning voor F1 bij HBC

De F1 heeft bij HBC zijn eerste overwinning van het seizoen binnen gesleept. De drie voorgaande wedstrijden eindigde in een gelijkspel. Spelers en suporters waren dus gebrand op een goed resultaat. Het team begint zijn draai te vinden. In Heemstede kon het vrijuit voetballen en ging terecht met de winst naar huis.

Direct vanaf de aftrap gaat Alliance goed van start. HBC wordt meteen onderdruk gezet, terwijl onze jongens goed samenspelen. In de eerste tien minuten lopen de aanvallen van Alliance vooral door het midden. Voor het doel is het druk, waardoor HBC de kans krijgt om doelpogingen van Jasper Nieuwenhuizen, Jasper van Wees en Young Kon weg te werken. De keeper en verdediging van HBC maken geen sterke indruk, maar doelpunten blijven uit. Een prachtige, harde vrije trap van Jasper van Wees vliegt maar net langs de paal. Ondertussen blijft de Alliance verdediging goed bij de les. HBC komt in de eerste helft niet één keer in de buurt van het doel van Kyle. Door zich goed op te stellen en tijdig in te stappen maken Bernhard en Tijn veel uitbraken onschadelijk. Met scherpe passes zetten ze de middenvelders en vleugelspelers een paar keer goed aan het werk.

Halverwege de eerste helft wordt het harde werken toch beloond. Na een uitrap van de HBC keeper verovert Pepijn de bal, passeert een mannetje en zorgt voor de 1 – 0. Ook de tweede treffer ontstaat door dat Alliance voorin goed druk zet. Na een hoekschop krijgt de verdediging van HBC de bal niet weg. Het lijkt er even op dat de keeper het schot van Lars nog kan tegenhouden, maar de bal passeert de doellijn toch. Alliance laat zich niet van de wijs brengen door het felle protest van de HBC coaches. Na een mooie rush vanuit het achterveld weet Bernhard de bal bij Pepijn te krijgen, die zich op de rechterflank aanspeelbaar heeft gemaakt. Hij aarzelt niet en krult de bal met zijn linker voet, rechts in het doel, achter de verslagen keeper. Ruststand: 3 - 0

Na de pauze komt HBC feller uit de startblokken, maar het lukt ze niet om het spel naar zich toe te trekken. Alliance blijft fris en met vertrouwen voetballen. De beste kansen zijn opnieuw voor onze jongens. Jasper Nieuwenhuizen is dicht bij een treffer. De eindstand wordt bepaald na twee heerlijke aanvallen. Eerst speelt Pepijn op de linkerflank twee mannetje uit. Van de achterlijn kan hij de bal terugleggen op Lars, die vrijstaat op de rand van het doelgebied. Lars schiet opnieuw trefzeker in (4 – 0). Iets later staat Mees aan de basis van de laatste goal. Hij zet op eigen helft een mooie solo in. Met twee vloeiende passeerbewegingen geeft hij drie tegenstanders het nakijken en weet de bal ook nog bij Pepijn te bezorgen. Pepijn staat vandaag op scherp en zorgt voor de 5 – 0 eindstand. Tijdens de wedstrijd heeft Kyle het niet druk gehad, maar bij de penalty’s laat ook hij zien dat hij een goede dag heeft. Geen enkele HBC-ers komt tot scoren.

Na afloop zijn de analisten het snel eens: het was een mooie wedstrijd en een lekkere overwinning. Het team gaat lekker draaien. Als we op het middenveld en voorin nog scherper letten op mannetjes van de tegenstander, kunnen we nog veel meer punten pakken. Dat geeft vertrouwen voor onze volgende wedstrijd; op 25 oktober, thuis tegen HFC.