Alliance E3 Spaarnwoude E1 >> 6-3

Na de promotie naar een hogere groep was het voor de derde keer in 1 week dat de E3 tegen een E1 (dus oudere jongens) kon aantreden. Het ging fantastisch. Vooral in de eerste helft werden de arme Spaarnwouders van het veld getikt. Spaarnwoude had maar 7 spelers, dus speelden we 7 tegen 7. Dat heeft altijd als voordeel dat er veel ruimte is en wij hebben het bijkomende voordeel dat de laatste weken geen aanvaller tegen Marijn en Thomas is opgewassen. We zijn dus vrijwel altijd in balbezit. Een prachtpass van Jesse op Youri, die Robbie – attent als altijd- voor het goal vond betekende de 1-0. Ook de 2-0 kwam uit een mooi uitgespeelde aanval over rechts en deze werd door Teun verzilverd. Uit het niets kwam Spaarnwoude met een lucky shot van 100 meter op 2-1. De E3 bleef mooie aanvallen op de mat leggen en bekroonde de 1e helft met een prachtvoorzet van Teun op Jesse, die mooi binnenkopte. Vlak voor rust stak de pechduivel weer de kop op en zorgde een misverstand voor een totaal onterechte 3-2 ruststand.

Ook in de 2e helft veel gemist kansen: Jesse en Marijn raakten volgens uw verslaggever de lat. Spaarnwoude kwam in het stuk niet voor. Behalve dat ze een keer balverlies goed afstraften en snel naar de 3-3 counterden. De mannen lieten echter geenszins de koppies hangen. Ze bleven goed dooraanvellen en na weer zo’n snelle combinatie zette Mattijs Ties alleen voor de keeper: 4-3. Even later haalde Robbie lekker uit: 5-3 en Mattijs nam een corner ineens op zijn slof. Volgens mij kan de E3 dit niveau prima aan.