Dapper E3 sneuvelt bij DSOV E1

Na twee slechtpartijen (24-2) en het vooruitzicht van nog meer van dat soort wedstrijden vroeg de E3 om een tussentijdse promotie. Tot onze stomme verbazing reageerde de KNVB razendsnel en een week later staan we uit bij DSOV E1. Dat was andere koffie!

DSOV was een jaar ouder, groter en geraffineerd. En de koploper met een doelsaldo van 17-2. Ondanks een gelijkwaardig spelbeeld stonden we na 10 minuten met 2-0 achter. Maar toen ging de E3 ballen. En hoe! Er werd snel getikt door Youri, Teun, Mattijs en Jesse. Ties en Robbie waren dreigend. Uit een mooie corner van Teun nam Jesse de bal beheerst op de slof: 2-1. De gelijkmaker was een plaatje. Al geϊnspireerd door onze aanstaande match bij PSV gaf Jesse en Marcelis-achtige pass in de diepte op Mattijs, de keeper kreeg zijn voorzet niet onder controle en Robbie was attent. Daarna trakteerden we DSOV op wat zo langzamerhand de E3-special wordt. Marijn geeft een corner hard bij de eerste paal en Youri kopt snoeihard raak. 3-2 voor, vlak voor rust. Het noodlot zorgde er echter voor dat Mattijs zich verstapte en terwijl hij naar de kant strompelde en Jesse zich het veld in spoedde maakte DSOV gelijk. En net voor rust kreeg Jurgen net achter de lijn de bal te pakken: 4-3 achter.

In de 2e helft drong de E3 de eerste tien minuten dapper aan. Schoten van Jesse gingen er net niet in en een onnavolgbare actie van Robbie stierf vlak voor de doellijn in schoonheid. Ties speelde met flair en had geniale bewegingen, maar pingelde steeds net te lang door. Aan de andere kant verdween helaas een schot van DSOV via een verdediger achter Jur (dat gebeurde later nog een keer) en toen was bij de meesten van ons de pijp leeg. Lichamelijk uitgeput of mentaal aangeslagen. Maar niet bij onze helden Thomas en aanvoerder Marijn. Die speelden sowieso in opbouwend en verdedigend opzicht een fantastische wedstrijd. Kracht, flair en leeuwenmoed, want de laatste tien minuten kwam er steeds een overmachtige golf DSOV’ers op hen af, maar ze gaven de moed niet op. Jurgen had ook nog een paar mooie reddingen, al had hij af en toe ook grabbelacties. Het liep gestaag op naar 8-3. Toch een mooie ervaring, want dit zijn veel leerzamer en spannender wedstrijden dan die neuzelpartijtjes die je met 13-1 wint. En als we die goede lijn van de 1e helft vasthouden gaan we in deze competitie hoog eindigen!