Verslagen 07/08 t/m 30 dec

Op deze pagina:

D1 wint de boardingcup!

E2: wat een wedstrijd!

F2 Najaarskampioen 2007

F1 verslaat HBC 0-8

Spannende match tegen VVC

F2 zet ongeslagen reeks voort

Alliance E2: Een onverdiende nederlaag.

Alliance F8 wint verdiend zwaarbevochten duel

Alliance en Bloemendaal E3 spektakel: 2-2

F1 dapper tegen grote beulen

E1: niet alle dagen feest

F2 sterker dan KHFC

Alliance F8 strijdend ten onder

Alliance E2 – DSK E2 3–1

E1 davert over Haarlem heen: 6-0

F1 verliest weer van Hoofddorp F2: 2-3

F8 met opgestroopte mouwen naar de winst

F1 verslaat HBC 8-2

E1 wint soepel: 6-1 tegen Hoofddorp

F2 belangrijke overwinning tegen Bloemendaal

F2 knokt tegen verrassend sterk Vogelenzang

Alliance F8 wint gemakkelijk

E3 had meer verdiend

Op zoek naar een ouder verslag?
Klik 'HIER'

Ook een wedstrijdverslag?
mail het naar webredactie@alliance22.nl


Verslagen '07/'08 Archief

Verslagen t/m 30 december:


Top

D1 wint de boardingcup!

Haarlem, 30 december.

Terwijl een groot deel van Alliance met het hoofd tussen de kerstballen en oliebollen zit leverde de D1 de afgelopen dagen in de Sporthal van Olympia Haarlem een prestatie van formaat door na een fantastische reeks wedstrijden ongeslagen de titel op te eisen. De titel werd veroverd een zinderende eindstrijd, waarin na 2 x 15 minuten de D1 van de organiserende vereniging werd verslagen met 2 – 1.

Na een snelle analyse van onze poule-indeling op vrijdag 29 december leken DSS en HBC de zwaarste concurrenten, dus toen de scheidsrechter om 9.15 onze eerste wedstrijd affloot bij een stand van 2-1 in ons voordeel, had ik meteen al een goed gevoel. Door deze eerste winst tegen concurrent DSS lag de weg naar succes volledig open. In de volgende 2 wedstrijden tegen RCH (3-0 winst) en DSK (5-1 winst) steeg het nivo van het veldspel (wat kunnen ze toch lekker voetballen!) en groeide het zelfvertrouwen van de ploeg.


We waren er dus helemaal klaar voor om in de 4de wedstrijd de strijd aan te binden met het tot dan toe ook nog ongeslagen HBC. Het eerste deel van de wedstrijd ging de strijd gelijk op en waren er weinig kansen, maar nadat het ons lukte om de eerste goal te scoren was de wedstrijd eigenlijk beslist. Alliance kreeg de overhand en de score werd snel uitgebouwd naar 3-0!.


Ook in onze laatste partij van die dag tegen Stormvogel-Telstar bleven we fantastisch voetballen en wonnen we eigenlijk heel simpel met 5-1 ! Ongeslagen geplaatst voor de finale met een doelsaldo wat er wezen mag (18-2)

Zondag 30 december de finale met Olympia als tegenstander. De D finale is de eerste wedstrijd van de dag, daardoor is de tribune helaas nog niet helemaal gevuld. Maar als er uit de luidsprekers een gladiatorachtige muziek schalt ten teken dat we gaan beginnen gieren de zenuwen een aantal door de keel. Dat wordt er niet beter van als vervolgens de speaker alle spelers 1 voor 1 voorstelt en naar de middenlijn roept (heel leuk georganiseerd allemaal!) Als de wedstrijd eenmaal begonnen is blijkt dat de ploegen goed tegen elkaar opgewassen zijn en het wordt behoorlijk spannend. Een paar minuten voor het einde van de eerste helft (we spelen 2x 15 minuten) komen we op voorsprong en tot de rust blijft dit zo. De 2de helft blijft het spelbeeld gelijk, wat kleine kansjes over en weer. Maar wij scoren 2-0! Die is binnen denk ik even, maar dat is een beetje te snel, want Olympia scoort praktisch meteen tegen, 2-1! Als dan een paar minuten later Olympia een penalty krijgt (3de corner) doemt er opeens het beeld van een beslissing via een strafschoppenserie in mijn hoofd op. Maar ook nu blijkt maar weer hoe goed Anton kan keepen, hij redt de strafschop! Even later is het afgelopen. Een joekel van een beker en wat een fantastische manier om het jaar af te sluiten.Maar wie zijn nu de spelers die gezamenlijk deze 6 wedstrijden wonnen 18 doelpunten maakten en er maar 3 tegen kregen. Elke wedstrijd hebben ze laten zien dat ze voetballen kunnen, maar ook willen knokken als het erom gaat! Daar komen ze: Anton Kuik, Jeroen van den Hoek (niet op de foto), Jaap Scholten, Gijs den Boer, Alec Blanckenburg, Steven Olie, Dirk Groeneveld, Joost Lagerweij.

Igor klasse dat je elke seconde erbij was als supporter!

Arny

Top

DSS E2-Alliance E2: 1-1
De laatste wedstrijd voor de winterstop was er weer één om in te lijsten. Wat een strijd, wat een spanning. DSS, die samen met twee andere ploegen op de eerste plaats staan, moest winnen om winterkampioen te worden. Helaas wordt de competitie niet geheel uitgespeeld. Alliance moest winnen om de 6e plaats te kunnen behouden. Dat is van belang om in de voorjaarscompetitie in een poule met de sterkste ploegen te behoren. En dat verdient de E2 zeker. We scoren helaas iets te weinig. Het komt ook, omdat de paal en de lat te dik voor ons zijn. Lees ook in dit relaas. De eerste helft lieten we het mooiste voetbal zien. Van meet af aan werd DSS onder druk gezet. We verschenen vaak in hun strafschopgebied. Onze verdediging was altijd weer snel terug bij een tegenaanval. De eerste 10 minuten had onze goalie niet heel veel te doen. Een voorsprong zat er eerder in, dan een tegendoelpunt. Toch kwamen we op achterstand. Even was er twijfel tussen twee verdedigers en de sterk uitgelopen Joris, die de bal tegen een eigen speler aanschoot. Daar profiteerde een aanvaller van DSS van en scoorde even later de 1 – 0. De aanvallen gingen veel over de linkerkant, die heel sterk opereerden. Maar het nadeel daarvan is, dat het in een bepaald gebied steeds drukker wordt en de bal vaak verloren gaat.
Ik kom daar in mijn “tip van de week”op terug. Uit een dergelijke situatie kwam de gelijkmaker. Twee aanvallers van ons stonden met de bal erg dicht bij elkaar. Kregen de knikker door een ietwat afwachtende houding van beiden niet lekker onder controle. Een verdediger van DSS greep in, maar tikte bal bal te ver voor zich uit in de voeten van de vrijstaande Ricky. Die nam een paar passen en schoot in de verste hoek de dik verdiende gelijkmaker binnen. 1 – 1. We kwamen nog erg dicht bij een voorsprong. Maar ja, de lat ze hadden vandaag wat lager gehangen, denk ik.
Na de rust ging DSS erg fanatiek uit de startblokken.
Ze moesten en wilden winnen. Eerlijk is eerlijk. We zijn vaak door het oog van de naald gekropen. Daarbij wil ik ook het uitmuntende keepen van Joris noemen. Hij was in grootse vorm en liet zich niet verrassen en stopte de bal soms met een mooie safe. Na de eerste stormlopen ging het bij ons ook weer beter lopen. Er kwamen mooie kansen, die soms door te gehaast schieten naast of in handen van de keeper gingen. En jawel, ook hebben we weer een keer op de paal geschoten. Het was weer een fantastische wedstrijd. De uitslag vond ik terecht. Maar of de beide ploegen er wat mee opschieten, hangt erg af van de uitslagen van de anderen in de poule.

Tip van de week: Als iemand van ons de bal heeft, dan moet de andere speler van ons de ruimte zoeken en aanspeelbaar zijn. Weglopen, dus !! Te vaak blijft men soms met de bal met z’n tweeën of zelfs met z’n drieën op een kluitje staan. De bal kan dan niet goed weg of aangespeeld worden, wat vaak tot balverlies leidt. Bij een aanval van ons altijd ruimte maken, de breedte in. Lastig te verdedigen. Verdedigend maakt je het speelveld juist weer kleiner.

Top

F2 Najaarskampioen 2007

"Dit is een goed stel hoor!", zei ooit een bekende TV verslaggever over het
Nederlandselftal (ik meen dat het Theo Reitsma was). Nou, dat geldt absoluut voor
onze F2.

Na de 4-0 zege tegen Olympia Haarlem mag de F2 zich kampioen noemen. Maar liefst
negen keer op rij ongeslagen is een serie om trots op te zijn. De 4-0 kwam overigens niet gemakkelijk tot stand. In de rust stond het nog 0-0 (en dat met "kinderchampagne", bekers, bloemen en spandoeken in de achterbak van de auto's) en de beste kans op een goal was eigenlijk voor Olympia. Quirijn redde zijn team met een geweldige aktie van de achterstand (iets wat hij in de 2e helft nog een keer moest doen).
In de rust werd er besloten om er nog een schepje bovenop te doen en de trainingen van Frank en Michel nog beter in de praktijk te brengen. Joël, Wesley en Tijn hielden de boel achter met veel inzet dicht en Jonte en Robbie gingen op het middelveld de boel een beetje opjagen. Hierdoor kwamen er meer kansen. Via passes van de 2 Bassen (Roos en van Geuns) werd de F2 gevaarlijker en uiteindelijk kon Robbie de score openen. Een schitterende goal van Tim (2-0) deed de toeschouwers (en coaches Marcel en Paul) opgelucht ademen.
Toen Robbie ook nog voor 3-0 zorgde, durfde een enkele ouder zelfs al naar de
achterbak van de auto te lopen. De bekroning van een super seizoen kwam er via een magnefieke aktie van Jonte. Hij speelde 3 à 4 spelers uit en schoot prachtig in,
4-0. Toen de scheidsrechter affloot, dook de hele ploeg op elkaar. Ze maakten een
lange sliert en als een echte eredivisieclub, die net kampioen van Nederland was
geworden, renden ze zo het veld op en neer. Na de penalty's en de uitreiking van de bekers en de bloemen werd er nog even geposeerd voor de toegestroomde fotografen.
Daarna was er gebak, kinderchampagne en waren er speeches (waarin ook de trainers werden bedankt) van de begeleiders en van het bestuur van Alliance. De club bood spontaan alle F2 spelers een AA en Chips aan. Iets wat zeer werd gewaardeerd. Iedereen realiseerde zich dat kampioen worden iets speciaals is en dat je je die gebeurtenis over 30 jaar nog steeds zal herinneren.
We kijken nu al uit naar de nieuwe indeling van de competitie. Het zal ongetwijfeld
een zware kluif worden, maar dat is juist heel leerzaam. Voorlopig even lekker met
de kerst genieten van de beker op de kast!! Wordt vervolgd............


Top

F1 verslaat HBC 0-8

HBC is in de F altijd een prettige tegenstander. Dat bleek ook vandaag weer toen Teun na 59 seconden scoorde. We hadden afgesproken dat er binnen 1 minuut gescoord zou zijn en daarmee was de toon wel gezet. Veel goede aanvallen en mooie combinaties rolden op het HBC-doel af. Hun keeper greep een paar keer aardig in totdat Teun voor de tweede keer een voorzet van Mattijs afrondde. Net voor rust zette Nils met een prachtig hoog afstandsschot de 0-3 op het bord. De nul kwam niet in gevaar, vooral omdat de achterhoede met de wedstrijd beter verdedigt EN beter opbouwt. Jurgen had niet heel veel te doen. Absoluut hoogtepunt vond plaats tijdens de penalties toen hij een keihard schot uit de hoek ranselde. Thomas en Marijn kopten, schopten en renden alle gaten dicht en als de een in de problemen kwam hielp de ander (of Jesse stak een handje of – vooral – een slidend been toe). Jesse, maar soms ook Marijn of Thomas schoven goed mee naar voren, waardoor Nils minder eenzaam over het middenveld pendelt. Nils krijgt daardoor meer rust en liet deze wedstrijd zien dat ook hij prachtige passes in huis heeft.

In de tweede helft helft werd er nog beter gecombineerd. Mattijs en Teun glipten keer-op-ker langs hun verdedigers en Youri onderscheidde zich door een paar puntgave assists, vooral die met zijn linkerpootje op Jesse en Mattijs (0-6 en 0-7). Daarvoor had het dynamische duo Nils en Teun de stand al opgevoerd naar 0-5. Het slotaccoord was voor Youri, die na weer zo’n mooie aanval, die werd besloten door een slim tikje van Nils, die met buitenkantje rechtervoet de 0-8 liet aantekenen.Top

Spannende match tegen VVC (2-3 verlies)

Onder toeziend oog van een journalist en fotograaf van Dagblad De Pers ging de F1 enthousiast van start tegen VVC. VVC stond een plaatsje lager en die mannen waren scherp en goed gemotiveerd.
Het werd een zware, adembenemende pot. We hebben de F1 echter nog nooit zo goed zien opbouwen als vandaag. Jurgen keek iedere keer goed welke verdediger vrij stond en om de zaak niet te voorspelbaar te maken schoot hij af en toe ook goed uit.
Thomas en aanvoerder Marijn verdedigden goed en bouwden op als nooit te voren. Dat lukte steeds goed omdat Teun en Mattijs (die een keer van flank gewisseld waren) zich goed aanboden. Vanuit het midden zette Jesse ook al zijn talent in om het spel te verdelen. Hij buffelde fantastisch en won net als Thomas en Marijn bijna al zijn duels. De mooiste aanval van de wedstrijd begon ook bij Jesse. Na een uitrol van Jurgen bereikte Jesse Nils die ineens kaatste op Mattijs. Die stuurde Youri als een hazewind langs de lijn en zijn voorzet kwam net niet bij Teun terecht. Want de VVC-verdedigers gingen fel voor iedere bal. Dat leverde voor ons problemen op. Het waren stevige, hard spelende jongens (net als Hoofddorp F2) en daar hebben wij het lastig mee.
Na een corner van VVC kwamen we ongelukkig op achterstand. Toen even later Marijn geblesseerd raakte stond iedereen nog bezorgd naar zijn knie te kijken en toen lag de 0-2 in het net. Juist voor rust hadden wij een meevaller. Een VVC-jongen stond te trekkebenen en net toen hij in huilen uitbarstte kwam Teun alleen voor de keeper en hij tikte mooi de 1-2 binnen.
In de tweede helft zette Nils er nog een tandje bij. Hij was net ziek geweest, zag nog wat bleek maar hij toonde weer zijn jagershart en beschikte over ijzeren longen. Voorin kregen we iets meer kansen en Youri maakte op karakteristieke wijze (in drie pogingen; de aanval is bij hem nooit afgelopen) de gelijkmaker. Het spel golfde op-en-neer en uiteindelijk was VVC de gelukkigste toen – na een goede VVC-aanval – Thomas in een uiterste reddingspoging de bal in eigen goal werkte. Maar als we zaterdag weer zo spelen dan zullen we zeker winnen.

Top

F2 zet ongeslagen reeks voort

Je verwacht van mannetjes van gemiddeld 8 jaar, dat ze wel eens een uitglijer maken. Nou die van ons waren het afgelopen zaterdag nog even niet van plan. Ook Concordia moest er aan geloven. Dankzij goed keeperswerk van Quirijn kregen we wederom geen doelpunten tegen. Joël was achterin ook weer ijzersterk, hij speelde als Jaap Stam in zijn beste dagen. Mede door de steun van Tijn en Wesley kreeg Concordia eigenlijk bijna geen kansen. Voorin wisselen Bas Roos, Jonte, Robbie en Bas van Geuns dat het een lieve lust is van positie. Met zijn allen aanvallen is er niet meer bij , er wordt steeds beter gekeken wie er wel en wie er niet naar voren kunnen gaan. Het beste oog voor de kansen op een doelpunt had deze keer Tim. Hij scoorde maar liefst 3 keer. De één nog mooier dan de ander. Ook beeldschoon was het leggertje op Tijn, bij een corner, die hij vervolgens fantaaaaastisch inschoot. Robbie ( 1 doelpunt) en Bas Roos ( 2 doelpunten) zorgden voor de fraaie eindstand van 7- 0. Met nog drie wedstrijden te gaan en 6 verliespunten minder dan nummer twee, begint het nu toch wel heel serieus te worden. Enfin, als de blaadjes koffie op tijd blijven doorkomen en de Wickeymoeders niet verzaken, dan komt het vast wel goed.


Top

Alliance E2–RCH E1 0–2: Een onverdiende nederlaag.

Omdat er geen banken aanwezig waren, kon het publiek uit enthousiasme er niet op gaan staan. Want we zagen een fantastische wedstrijd tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Niet van lichaamslengte. Gemiddeld waren de RCH’ers een halve kop groter en soms daarmee bij een duel in het voordeel. Kansen kwamen er over en weer. In de eerste helft blonk Alliance uit door goed combinerend aan te vallen. Het was smullen geblazen. Erg mooie pass’jes werden afgegeven. Vooral door de altijd actieve Jesse, die vanuit de linkerkant van de achterhoede zeer opbouwend het team stimuleerde. Maar ook Max , Elvis en Waldo zorgden voor goed verdedigend werk en veel aanvoer naar de voorhoede. Die aanvoer werd soms onderbroken door de RCH’ers, die erg goed waren in het onderscheppen en het aannemen/controleren van de bal. Door het goede combinatiespel van onze boys sneden we toch vaak door hun verdediging heen. Helaas voor ons hadden zij een sterke keeper op de goal staan, waardoor het maar niet lukte een treffer te plaatsen. Daar tegenover stond onze eigen keeper, Joris. Hij wordt met de week sterker. Mede door zijn goede oplettendheid wist hij zijn doel schoon te houden. De stand met de rust stond het nog steeds 0 – 0. De tweede helft leek aanvankelijk een kopie van de van de eerste helft worden. De aanvallen van de tegenstander werden echter steeds sterker. Wellicht, dat het conditioneel bij een paar spelers van ons wat minder werd. De nul werd gehouden, mede door een paar spectaculaire reddingen van Jeroen. Helaas ging het in de laatste 10 minuten dan toch mis. Na een mislukte aanval van ons, volgde een tegenaanval op rechts met slechts één verdediger in de buurt en een volkomen vrijstaande aanvaller op links voor ons doel. Die speler werd dan ook aangespeeld. Onze verdediging was helaas nog niet terug. Het werd 0 -1. We gingen massaal in de aanval. Kans op een gelijkmaker hing in de lucht. Maar zoals het zo vaak gaat, bij een tegenaanval kregen we dan toch nog de 0 - 2 om de oren. Het was nog een luckytreffer ook. De bal werd in het eigen doel gewerkt. Dat is helaas soms het lot van een verdediger, die ook nog een uitstekende partij stond te voetballen en onpasseerbaar leek. De mening van de supporters was unaniem. Een gelijkspel had een mooier beeld van de wedstrijd weergegeven. We hebben genoten. Jongens, bedankt !! Tip van de week: Veel pass’jes kwamen achter de man, zodat de snelheid uit de aanval ging. De aangespeelde speler moet dan altijd sterk inhouden om de bal alsnog op te kunnen pikken Dus altijd vóór de man aangeven en de snelheid er in houden. Een stilstaande speler echter in de voeten spelen, tenzij hij het anders aangeeft.


Top

Alliance F8 wint verdiend in zwaarbevochten duel

Bloemendaal - Na het onverwacht grote verlies van de vorige week was het maar de vraag hoe de jongens van Alliance deze domper te boven waren gekomen. Coach Michel deed er alles aan om in Bloemendaal de afhangende koppies weer omhoog te krijgen. Direct na de aftrap ging Alliance er daarom weer vol in en dat had dit keer het gewenste effect. Bloemendaal kreeg met 2-1 klop in een zwaarbevochten duel. Hoe voorkom je dat je wekelijks 7 doelpunten om je oren krijgt? Het antwoord daarop van Michel liet niets aan de verbeelding over. Achterin moeten minimaal twee spelers van Alliance blijven hangen om altijd de voorhoede van de tegenstander te kunnen afstoppen. En om voorin dreigend te zijn kreeg Ties wederom de opdracht om zijn klasse in het strafschopgebied uit te buiten. De wedstrijd begon goed voor Alliance. Alle jongens probeerden kort op de tegenstander de bal af te pakken en vervolgens zo snel mogelijk bij het doel van Bloemendaal te komen. Dat lukte prima. De spelers met een goed schot in de benen deden de nodige doelpogingen. Lars was er een paar keer heel dichtbij maar zijn schoten misten net de nodige precisie. Finn had naast een goede traptechniek ook steeds de juiste richting, maar zijn pogingen werden door de solide verdediging van Bloemendaal gepareerd. Ook Jasper liet zich gelden met een paar keiharde trappen die gepaard gaan met een gevaarlijk dof geluid. Opvallend genoeg was het niet een harde trap maar een lob over de keeper heen waarmee Jasper onhoudbaar de 1-0 binnenschoot. En Alliance bleef doordrukken op de helft van de tegenstander. Mees had een paar prachtige schijnbewegingen en hakjes waarmee hij de verdediging van Bloemendaal volledig op het verkeerde been wist te zetten. Achterin bij Alliance waren er een paar mooie reddingen van keeper Jesse. Bij de diverse counters van Bloemendaal liepen Lou, Tijn en Finn de benen uit hun lijf om de spitsen te stuiten. Toch kwam Bloemendaal er een keer goed door en wist een van hun uitstekende spitsen de stand gelijk te trekken, 1-1. Alliance was de enige ploeg die volop ten aanval ging en het meeste aanspraak op de winst mocht maken. Talloze corners leiden tot scoringsmogelijkheden maar het geluk was daarbij steeds aan de zijde van Bloemendaal. In de rust stond er het nodige zweet op de rood aangelopen hoofden van de jongens van Alliance. Ook in de tweede helft bleef Alliance F8 op ramkoers. De gevaarlijkste spits van Bloemendaal met de gele schoenen werd als een horzel gedekt door aanvoerder Justus. Deze jongen kwam er in het vervolg van de wedstrijd niet meer aan te pas. En Alliance bleef maar schieten. Het onvermijdelijke doelpunt kwam er na een poeier van Jasper die op de paal terecht kwam. De terugkomende bal werd netjes door Ties in het doel geschoten, 1-2. In de slotfase waren alle mannen vermoeid en ontstonden er nog een paar gevaarlijke situaties voor het Alliance-doel. Er hadden er zo nog maar twee kunnen invliegen. Maar het geluk was deze week wel aan de kant van Alliance. De winst was binnen en de jongens konden met opgeheven hoofd aan het afsluitende penalty-schieten beginnen. Rob Broek


Top

Alliance en Bloemendaal E3 leveren daverend spektakel: 2-2

Alweer een heerlijke voetbaldag afgelopen zaterdag, niet te veel wind, geen regen en niet te koud. Het is een prachtige najaarscompetitie want dit is al de zoveelste zaterdag met dit mooie voetbalweer op rij. Op het menu de topper Bloemendaal E3 tegen onze E3. Gelijk aantal punten, Bloemendaal een wedstrijd minder gespeeld. De E3 is nog ongeslagen in deze competitie maar heeft al wel drie keer gelijkgespeeld. Opnieuw moesten we Sytze missen, die tandenknarsend thuis zat vanwege bronchitis. Ook Koen begon niet helemaal fit aan de wedstrijd. De start van de wedstrijd liet al zien dat dit een lastige partij zou worden. Bloemendaal was vooral fysiek sterker (alhoewel het op één na eerste jaars waren, wij willen ook dat ontbijt!), en met een paar handige en snelle jongens voorin. De eerste acties waren dan ook voor Bloemendaal. De spits liet een paar keer zijn hielen zien aan Teun en schoot gelukkig ongevaarlijk op het doel. Folkert had het deze wedstrijd ook moeilijk want hij speelde tegen een echte nummer 10, die in het midden bleef hangen, wachtend op zijn kans. Wanneer Folkert dan in de buurt van de bal is (zijn favoriete plek), moet hij heel wat meters lopen wanneer de Bloemendalers toch deze vrijstaande nummer 10 kunnen vinden. Op dit soort momenten gaat Teun bovendien achteruitlopen richting goal in plaats van vooruit naar de spits. Hierdoor krijgen de spits en de nummer 10 tijd om aan te nemen en kan er geschoten worden op goal. Dat gebeurde ook een paar keer, wat direct gevaar opleverde. Uiteindelijk leidde het tot de verdiende 0-1 voor Bloemendaal. Alliance probeerde daar goed positiespel tegenover te zetten. Dat lukte gaandeweg de eerste helft steeds beter. Onder impuls van een in vorm zijnde Hugo (vorige week 2 keer gescoord) werd opnieuw een aanval opgezet. Hugo paste naar Jelmer, die Moriaan door een wirwar van verdedigers vond (ik zag ook weer een paar fraaie één-tweetjes tussen deze heren). Moriaan versnelde en schoot kruislings knap de 1-1 binnen. In deze fase kreeg Alliance het betere van het spel. Prima combinerend van achteruit kwamen goede aanvallen tot stand. Na weer zo’n combinatie vond Moriaan met een handig steekpasje Coen die je niet alleen voor de keeper moet zetten, 2-1. Dit was een beloning voor een sterke eerste helft van Coen, waarin hij zijn mannetje opzocht, en de duels aanging tegen jongens die een kop groter zijn. Ga zo door Coen! Ook na de rust waren de eerste 10 minuten voor Alliance. Folkert die Jelmer een paar keer diep stuurde, waarna de schoten werden gepakt door de goede keep van Bloemendaal (zo’n hangende 10 verdedigt natuurlijk niet mee en dat heeft zijn voordeel). En ook Moriaan die kaatsend en passend medespelers vrij zette voor de goal. De 3-1 hing in de lucht. En we hadden hem ook al geteld toen na passes van Coen en Moriaan, Jelmer vrij voor de goal kwam. Jelmer is echter op zijn best als hij drie verdedigers om zich heen heeft, die aan zijn shirtje hangen met ook nog een hobbelende bal in de buurt. Maar een bal op maat vijf meter voor de keep wanneer je ook nog eens rustig tot 10 kunt tellen, nee dat is veel moeilijker! Jelmer maaide dan ook half over de bal heen. Ook bij een paar andere kansen wachten we net te lang met schieten of waren de sterke en grote Bloemendaalse verdedigers toch gewoon eerder bij de bal. Bloemendaal kwam weer opzetten. Ze werden steeds gevaarlijker. Ondanks dat Teun de bal als Japie Stam wegkopte en Koen mooi elegant verdedigde en onze razendsnelle rechtsback Hugo regelmatig de deur dichtgooide, bleven de oranjewitten op onze goal afstormen. Remco was echter vandaag niet van plan mee te doen aan een gelijkspel en had een paar zeer fraaie reddingen. Tot 2 keer toe won hij zelfs een 1 tegen 1 duel met een doorgebroken spits. Maar toen de spits besloot 1 meter voor de achterlijn vijf meter links van het doel een “Van Basten” (over de keeper in de rechterhoek tegen de zijkant van het net) te maken was zelfs Remco kansloos. Knappe goal van Bloemendaal 2-2. De toeschouwers smulden. In de laatste vijf minuten golfde het spel nog heen en weer. Kansen voor Bloemendaal werden afgewisseld met kansen voor Alliance. Koen kreeg ook weer meer vertrouwen in de knie en trok nog mee ten aanval, maar kwam er net niet door. In de laatste minuut onderschepte Folkert de bal op het middenveld en met een laatste krachtsinspanning omspeelde hij twee man en paste naar Moriaan. Moriaan schoot de bal op doel maar tegen de binnenkant van de paal en vervolgens tegen de keeper zijn rug die hem nog net voor de doellijn greep. Oehs en aahs klonken vanaf de zijkant. De Scheids floot af. 2-2 een geweldige match met een terechte uitslag. Alleen zijn we nu afhankelijk van Bloemendaal om nog kampioen te kunnen worden.


Top

F1 dapper tegen grote beulen

Omdat VVC sinterklaasverplichtingen had moesten we snel een andere tegenstander opsnorren. Dat werden de mannen van Spaarnwoude. En wel de E1. Hierdoor speelde onze Teun van 7 jaar tegen mannen die 3 jaar ouder waren. Uiteindelijk werd dat de eerste helft wel zichtbaar met een ruststand van 4-0. Spaarnwoude speelde pittig, maar niet gemeen, maar Mattijs had bijvoorbeeld te maken met een tegenstander die 20 kilo zwaarder was. Toch kwam Mattijs hem vaak genoeg voorbij; hij speelde geweldig, met een leeuwenhart. Eigenlijk bleef alleen onze commando Youri fysiek overeind. Hij overdreef daarbij soms een beetje en wij hopen allen dat Zwarte Piet niet gezien heeft hoe hij een enorme Spaarnwoude-reus lanceerde. Achterin waren onze jongens een beetje onder de indruk van een langharige pingelaar, die er af en toe een soepele akka uitgooide. Eigenlijk golfde het spel op en neer, maar zij schoten hem er wel in en wij niet. In de tweede helft waren Frank en ik zwaar onder de indruk van de moed van de F1. Bij een 0-4 achterstand weer enorm in de aanval gaan. Wellicht hadden we ook wat moeite met de iets zwaardere E-bal? In ieder geval misten Mattijs, Youri, Teun en Nils wat kansen, die ze er normaal makkelijk inschieten. Het werd zelfs 5-0 en nog gaven ze het niet op. Na een doorbraak van Youri, zette hij zo scherp voor op Teun dat de keeper de bal in eigen goal duwde. Toen maakte hun keeper een krankzinnig doelpunt via een afstandsschot dat net boven Jurgen onder de lat verdween. Maar wat er ook gebeurde: Jurgen concentreerde zich gewoon weer op de volgende bal! En dat gold zeker ook voor Thomas, Marijn en Jesse. In de tweede helft vochten ze woeste duels uit met de Spaarnwoude-aanvallers. De langharige pingelaar kwam er niet meer door! Jongens als jullie tegen HFC zo goed en fel verdedigen worden we alsnog kampioen (*). Nils kreeg nog een beloning voor zijn energiek spel: hij knalde vlak voor tijd de 6-2 binnen. HFC heeft namelijk van Hoofddorp F1 verloren, dus we zijn ineens weer kansrijk!


Top

E1: niet alle dagen feest (3-1 winst op SIZO)

Na de fantastische wedstrijd tegen Haarlem van vorige week waren de E1-mannen deze zaterdag wat minder scherp. Ik vond ze niet slecht spelen en combineren, maar waar ze vorige week ieder duel wonnen en net langs de tegenstander speelden, kwamen de mannen van SIZO er nu vaak net met een teen tussen. Er liepen verder ook nog wat ruwe bonken tussen, zodat er een wat rommelige strijd ontstond. De E1 domineerde overigens wel de hele wedstrijd en de 1-0 voorsprong – weer zo’n streep van Sem – was zonder meer verdiend. Even later trof Tristan net het doel. Scheidsrechter Daan (die weer voortreffelijk leidde) stond goed opgesteld en zag dat de bal over de lijn was. In de 2e helft was hun keeper vrijwel onpasseerbaar. Hij haalde van dichtbij een schot van Mischa uit zijn goal, een paar keer verhinderde hij een goal van Tijmen, Eimert of Tristan en een prachtige vrije trap van Sem tikte hij ook net over. Uiteindelijk wist alleen Mischa (fraaie intikker) te scoren uit een voorzet van Tijmen. Tenslotte redde net de onsportiefste speler van SIZO de eer toen hij vlak voor tijd – overigens zeer knap – doorbrak. (3-1)


Top

F2 sterker dan KHFC in gevecht om de eerste plaats


Toch wel een beetje meer gespannen dan normaal, trokken spelers, ouders, coaches en de vaste aanhang van de F2 naar Alliance voor de (misschien wel) beslissende wedstrijd tegen de "koninklijke".
Alliance had weliswaar drie verliespunten minder dan HFC, maar in de beker werd met 4- 1 verloren. Een half uur voor de wedstrijd aangekomen op Alliance, zagen we dat de tegenstanders de doeltjes al neergezet hadden en dat ze al aan het inspelen waren. Oeps. Gevoelsmatig sta je dan al met 1-0 achter, maar daar dachten "onze jongens" anders over.
De eerste 10 minuten stond de verdediging (Wesley, Joël, Tijn) als een huis. Op het middenveld veroverden bij balverlies, Bas Roos, Robbie en Bas van Geuns onmiddellijk de bal en speelden soepel de bal rond. In de aanval was Tim al direkt gevaarlijk. De score werd geopend door Bas (Roos), die zijn directe tegenstander al 5 x had gepoort, met een prachtig schot. Toen ook Jonte het middenveld kwam versterken, was er voor HFC geen houden meer aan. Voor rust scoorden Robbie, Tim en Jonte allen nog een keer, waardoor we met een 4- 0 voorsprong met de rust, richting "Wickey moeder van de dag" Natascha konden gaan.
Langs de lijn ging het tweede blaadje koffie reeds rond (voor champagne was het te vroeg), maar de coaches waarschuwden de toeschouwers en spelers voor onderschatting. Dat dit niet helemaal onterecht was, bleek uit het feit dat beide teams nog één keer scoorden. (Prachtig ingeschoten penalty van Jonte) Hierdoor werd de eindstand een afgetekende 5-1 overwinning voor Alliance. Met nog 4 wedstrijden te gaan is het gat met de directe concurrentie 6 punten en deze moeten nog tegen elkaar. Uitbundig werd dit feit gevierd met nog een blaadje koffie langs de lijn bij de F1, waarin twee van de F2 konden invallen (Jonte en Robbie).
Complimenten F2 ; heel goed gevochten ( met veel inzet ) en daarnaast ook nog eens goed de posities bezet gehouden en als team lekker samengespeeld.

Volgende week Concordia thuis..............................we kunnen niet wachten.


Top

Alliance F8 strijdend ten onder


Bennebroek - Voorafgaand aan de wedstrijd tegen BSM was er een ding duidelijk: deze
ploeg had héél veel doelpunten gemaakt in de voorgaande wedstrijden. Van enige
onderschatting was dan ook geen sprake. Na even kort op het veld van BSM in
Bennebroek een balletje te hebben getrapt nam Michel de posities van de jongens
door. Iedereen wist precies waar hij moest staan en wat er moest gebeuren.
Desondanks kreeg de wedstrijd in de tweede helft een dramatische wending: Alliance F8 ging met 7-1 onderuit.

De opdrachten werden in het eerste gedeelte van de wedstrijd goed uitgevoerd. Bij
aanvang leidde dit direct tot een enorme druk van Alliance op het doel van BSM. Er kwam een aantal corners op rij waarbij bij de vierde Lars akelig dicht bij een
doelpunt kwam. Zijn schot ging echter rakelings naast. Alliance onderscheidde zich
ten opzichte van de afgelopen weken met vele mooie passes en goed samenspel. En er werd vanaf het eerste fluitsignaal strijd geleverd.
Hoewel de ploeg van BSM bestaat uit een paar grote en sterke jongens liet Alliance zich zeker niet wegdrukken. De pot was behoorlijk fel. Van Alliance zijn bijvoorbeeld Finn en Tijn absoluut niet bang om het duel op te zoeken. En mannen als Justus, Lou en Mees zijn geboren mandekkers. Ties bleef in het begin van de wedstrijd lekker voorin hangen, toonde zich ook daar een goede balafpakker en leidde daarbij een aantal gevaarlijke situaties in. Jasper op rechts en linkspoot Lars vanaf links proberen beiden steeds vanaf de zijkant hun snelheid uit te buiten. Na iets dat het midden hield tussen een voorzet en een schot maakte Jasper met het nodige geluk de 0-1.
De aanwijzigingen vanaf de zijkant werden vervolgens nauwelijks gehoord. Daan schreeuwde zich schor om zijn wissels voor elkaar te krijgen. En dat BSM ook nog eens twee Larsen in het veld had naast die ene van Alliance had een vervreemdend effect op de argeloze toeschouwer. Want welke Lars moest nou wat doen? Na een goed uitgevoerde counter van BSM scoorden zij beheerst de 1-1. Een mislukt schot van een BSM-speler trof een teamgenoot vol in de maag.
Beide spelers kregen het daarna nog een tijdlang aan de stok waardoor je bijna het idee had naar een wedstrijd van Ajax te kijken. BSM werd vervolgens sterker en sterker en het werd duidelijk dat deze wedstrijd nooit gewonnen zou kunnen worden door Alliance. Na weer een sterke counter was het Finn die met een sprint nog net de bal kon wegtikken voordat de speler van BSM tot een schot kon komen. Een ongelukkige uitworp van Lars net voor de rust werd gevolgd door een zuiver geplaatst schot van een BSM-speler, 2-1.

In de rust was er een speler van BSM die zich eventjes kwam luisteren wat er bij de mannen van Alliance voor aanwijzigingen werden gegeven. Natuurlijk moest die rap vertrekken. Justus die al wat ziek aan het duel begon liet de tweede helft aan zich voorbijgaan. De tweede helft is daarom door uw trouwe reporter (vader van Justus) opgetekend vanuit de ervaringen van Daan. Alliance was in de tweede helft zeer ongelukkig in de afwerking.
De iets oudere jongens van BSM hadden daarnaast veel meer ervaring en buitten dat goed uit. Bij de diverse aanvallen van BSM zetten zij de verdedigers van Alliance met de nodige schijnbewegingen op het verkeerde been. Al met al werd het een monsterscore van 7-1. De jongens van Alliance hadden dat absoluut niet verwacht en dus was dit na afloop slikken en afreageren. Voor het eerst een groot verlies incasseren is niet gemakkelijk. Maar eerlijk is eerlijk: er zat zaterdag niet meer in. Op de training komende woensdag gaat Daan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen er weer staat bij de match van komende zaterdag.

Rob Broek


Top

Alliance E2 – DSK E2 3–1: Een dik verdiende overwinning.

Tegen het laaggeplaatste DSK zou het een makkie moeten worden. Zeker met Ricky Stoete, met zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer uit Engeland, in de gelederen.
De eerste 10 minuten ging de wedstrijd mooi gelijk op, met kansen over en weer. Joris moest een paar keer ingrijpen, door goed kordaat uit te lopen. Daarna trok Alliance de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Maar er stond een uitstekende keeper op de goal van DSK. Opvallend sterk kon hij de ballen uit de lucht pakken, of een voorzet onderscheppen. Hij tikte er zelfs één uit de bovenhoek.
Bij één van de sporadische uitvallen van DSK ging het dan toch mis. De bal werd op het middenveld niet snel genoeg afgegeven en werd door de tegenpartij in de pingel afgepakt. Even later keken we tegen de verhouding in dan toch tegen een 0 – 1 achterstand aan.
Hoewel we dreigend, na soms mooie combinaties, voor hun goal kwamen, wilde de bal er maar niet. Dat bleef zo tot de rust.
In de rust bleek echter, dat die keeper een D-junior was. Hun eigen keeper was geblesseerd.
Van die versterking hebben we m.n. in de eerste helft erg veel last gehad. Anders hadden we ze zeer zeker achterstand gezet.
De tweede helft gaf geen ander beeld als in de eerste. Een voortdurend aanvallend Alliance. De tegenstoten van DSK waren er wel, maar smoorden in het goed verdedigend werk van onze achterhoede. Zij waren na een aanval telkens weer op tijd terug. Prima.
Het was Benjamin, die na goed aanspelen door Elvis, de sterk uitlopende keeper wist te passeren en voor de dik verdiende gelijkmaker zorgde. 1 – 1.
Korte tijd later schoot Gilles, onze lattenspecialist, weer eens tegen de dwarsligger. Maar de nauwkeurigheid wordt steeds beter.
Twee wedstrijden geleden ging de bal omhoog, één wedstrijd geleden stuiterend op de lijn omlaag. Nu verdween de bal via de lat achter de lijn in het doel. 2 – 1.
Het derde doelpunt was een zeer merkwaardige. Het is me niet helemaal duidelijk, of de bal nu op de paal, naast of in het doel zou gegaan zijn. Maar een reservespeler van DSK, die naast de paal stond, stapte naar voren het veld in en hield de bal doodleuk tegen.
De scheidsrechter kon maar één beslissing nemen. Een strafschop. Benjamin ging achter de bal voor het harde schot staan, tegenover een sterke keeper. Benjamin knalde hem keihard in de linkerhoek en zorgde daardoor voor een zekere overwinning. 3 – 1.
Een dik verdiende overwinning mag ik wel zeggen.
Tip van de week:
Nog wel blijven oefenen op het aannemen en controleren van de bal.
Als een keeper van de tegenstander erg sterk is, dan moeten onze aanvallers iets verder bij hem weg blijven, zodat de voorzetten dan ook verder van hem weg gegeven kunnen worden. Het is voor de keeper dan veel moeilijker om bij de bal te komen.
Een supporter

Top

E1 davert over Haarlem heen: 6-0
Voor twee van de mannen van de E1 heeft een duel tegen HFC Haarlem toch iets bijzonders, na hun avontuur van vorig jaar. Dirk en Mischa stonden dan ook op vlijmscherp en invaller-coach Bas had de rest blijkbaar ook op scherp, want ze spetterden uit de startblokken. De arme Haarlemmers, die vijf keer op rij hadden gewonnen, wisten niet wat hen overkwam. Binnen 1 minuut had Eimert de 1-0 gescoord. Even later dolde Mischa de rechtsback en gaf fraai voor op Eimert; die rondde op zijn Eimerts af (doffe, geplaatste dreun): 2-0. Dat ging lekker. Even later een corner van Bas, doorgekopt door Eimert en Mischa kopt de 3-0 binnen. Tijmen switchte naar de rechtervleugel en was zijn tegenstander keer-op-keer te snel af, binnendoor, buitenom, strakke voorzet en Mischa tikte de 4-0 binnen. Nog steeds was het geen rust. Haarlem schoot slechts een keer op doel; geen probleem voor Koen. Dirk, Bas en Daniel verdedigden goed en passten mooi op bijvoorbeeld Tristan of Sem, die vervolgens de jachtluipaarden voorin aan het werk zetten. Tristan kreeg een kans, Mischa zette mooi voor op Tijmen, die wel dapper, maar niet goed geplaatst, net over kopte, maar uiteindelijk schoot Tijmen toch strak en laag de 5-0 (!!) ruststand binnen. De Haarlem-verdedigers stonden in de rust te tollen op hun benen.
Dit niveau viel natuurlijk niet vol te houden. In de tweede helft kreeg de achterhoede iets meer werk, maar een echte kans kan van Haarlem ik me niet herinneren. Uiteindelijk is Koen afgelost door Tristan, zodat ie nog een beetje zijn energie kwijt kon. Daniel en Bas bleven praktisch alle duels winnen (en Bas had een goed ventje tegen zich) en Dirk werkte – met een grote grijns op zijn gezicht - soeverein alle kleine vuiltjes weg. Voorin bleven de spitsen de tegenstanders opjagen en er waren een paar mooie momenten. Een enorme knal van Sem ging vlak voor langs. Tristan kwam er met rechts net niet door. Een subtiel voetbeweginkje van Mischa, waardoor Eimert alleen voor de keeper bijna zijn derde maakte. We konden nog even smullen bij de zesde: Mischa tikt op Tijmen die sneed op topsnelheid langs zijn tegenstander en gaf perfect en precies op tijd (en met links) voor op Mischa die rustig intikte.
Kan het nog beter? De opbouw van achteruit kan gevarieerder. Er wordt nu zwaar geleund op de enorme knal van Koen en de snelle mensen voorin. Terwijl Bas en Daniel zich vaak keurig aanbieden. Daar liggen nog kansen voor verbetering.
En nu de wedstrijd tegen Zandvoort inhalen! In deze vorm maken jullie een goede kans!

Top

F1 verliest weer van Hoofddorp F2: 2-3
Blijkbaar is dit onze angstgegner. Vooraf wilde iedereen onze enige competitie-nederlaag tot nu toe graag goed maken, maar de eerste helft zag er bedroevend uit. Gastspeler Jonte, die er al een volledige wedstrijd op had zitten, was zo’n beetje het meest energiek. Normaal gesproken is onze kracht in de duels een sterk punt, maar het kwam er vandaag niet uit. Verder misten we natuurlijk onze Mattijs. Hoofddorp F2 heeft felle jongens, die voor iedere bal strijden, en ze hadden steeds net een teentje eerder bij de bal. Uit een prachtige corner maakten zij dan ook verdiend de 0-1. Even later grabbelde Jurgen vergeefs naar de bal en werd het zelfs 0-2. Youri liet voorin af en toe zijn snelheid zien en knokte zich naar een corner. Teun zette hem mooi voor en Youri kopte werkelijk prachtig de 1-2 in. Toen kort daarna – vlak voor rust – Marijn de 2-2 binnen frommelde leek alles weer mogelijk. Het mocht echter niet zo zijn. Ondanks dat iedereen in de 2e helft zijn best deed kwam slechts 20% van de passes goed aan. Jesse, Thomas en Nils begon wel weer ouderwets duels te winnen, maar de opbouw, die in de training af en toe zo goed lukt, haperde de hele tijd. Er kwamen nog wel wat kansjes voor Youri en de goed invallende Robbie en we zagen een enorme knal van Marijn. Jurgen moest trouwens ook nog een paar keer goed uitlopen bij een doorgebroken Hoofddorper, maar een keer was ook hij kansloos: 2-3. Jammer, jongens. Volgende week ontvangen we VVC. Dan gaat het ZEKER beter!!!

Top

Alliance F8 met opgestroopte mouwen naar de winst

Haarlem - In de zesde wedstrijd van het seizoen heeft Alliance F8 alweer de vijfde overwinning binnen. Basis voor winst waren de opgestroopte mouwen, de steeds betere traptechniek en de opdrachten van coach Michel die wekelijks beter worden uitgevoerd. Zaterdag werd er ook weer heel wat afgebruld langs de zijlijn. En met kreten als "let op", "ga door" en " weg die bal" kunnen de jongens van Alliance blijkbaar goed uit de voeten.

Het publiek kreeg een lekkere pot voetbal voorgeschoteld. In het begin was het een spannende en gelijkopgaande strijd. Aanvoerder Lou wist een snoeihard schot vakkundig uit de goal te houden. Gelukkig voor zijn vingers had hij daarbij een paar echte keepershandschoenen aan! Ook Tijn, Finn en Justus toonden met temperament hun klasse in het verdedigende werk. De 1-0 kwam vroeg in de wedstrijd uit een corner die door Lars via een speler van DSS in het doel belandde. Het was weer Lars die na druk van de kant van Alliance met een pegel de 2-0 binnenschoot. In de rust was de voorsprong aanleiding voor wat grappenmakerij. Alle jongens werden getest op het zwetende voorhoofd. Daan leerde vervolgens nog een nieuw maniertje om het maken van doelpunten te vieren: allemaal op de knieën en dan een treintje vormen.

Ook in de tweede helft zat Alliance er fel op. DSS werd wel steeds sterker en was een paar keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Een knalhard schot werd goed door keeper Jesse gestopt en een onhoudbaar schot van DSS kwam gelukkig op de paal terecht. Uit een gevaarlijke uitbraak, waarbij de verdediging van Alliance niet vrijuit ging, ontstond de 2-1. Daarna kreeg Finn de opdracht de verdediging te organiseren, iets dat hem goed afging. Ook Jaspers grote inzet werd beloond met een goal. Hij pakte de bal met een felle beweging af van een DSS-speler en poeierde hem zonder te aarzelen achter de keeper, 3-1. Daarna kwamen er nog een paar mooie aanvallende acties van Alliance. Lars ging een keer schitterend links langs een paar spelers heen. En een mooi geplaatst schot van Jannus werd door de keeper nog net met de vingertoppen tegengehouden. Een niet al te hard schot van Ties rolde alsof het een biljartbal was via de paal en de rug van de keeper tergend langzaam over de doellijn, 4-1. En dat was tevens de eindstand.


Top

F1 verslaat HBC 8-2
HBC had gelijk gespeeld tegen Hoofddorp F2, maar ze kwamen er vandaag niet echt aan te pas. De F1 kreeg kans op kans, maar HBC’s – steeds ver uitlopende – keeper hield hen tot vlak voor rust in de race. Het stond lang 1-0 na een mooie solo-actie van Mattijs. Toen spetterde de aanval ineens. Mattijs, die gedurende bepaalde fasen echt voor niemand te stuiten was, stuurde Youri de diepte in, die omspeelde fraai de keeper en zijn voorzet werd door Teun tot de 2-0 gepromoveerd. Ook de flink meelevende HBC-aanhang applaudiseerde sportief voor dit doelpunt. Even later sneed Youri weer door de HBC-defensie, hij schoot op de paal en de rebound ramde hij in de touwen. Een minuut later haalde Nils weer eens flink uit met links. Jurgen had de 1e helft weinig te doen, want Thomas, Jesse en Marijn hadden de zaken weer onder controle. Ook de opbouw van achteruit gaat met de week beter. Teun en Mattijs zijn steeds goed aanspeelbaar aan de zijkant van het veld, zodat Thomas en Marijn de bal lekker kwijt kunnen. En Jurgen kijkt goed wanneer hij van achteren op kan bouwen en wanneer hij uit zijn handen moet schieten.
Al snel na rust schoot Teun op aangeven van Jesse hoog en hard de 5-0 binnen. Een gevaarlijke HBC-aanvaller maakte – onhoudbaar – de 5-1. Even later weer zo’n messcherpe aanval, waarna Youri voortrok op Teun: 6-1. Doordat Jesse steeds meer naar voren schoof moeten Nils en hij opletten wie er mee verdedigt. Dat ging niet altijd goed, waardoor Marijn en Thomas soms een overmacht tegenover zich zagen. De 6-2 viel via een hoge bal, weer kon Jurgen daar weinig aan veranderen. Af en toe ging het inschuiven van Jesse ook heel goed: na een solo van Teun kwam de bal bij Youri, die de bal in de loop van Jesse neerlegde: een streep in de kruising en al weer stond het hele publiek te klappen. Tenslotte maakte Youri (nu na een handig passje van Teun) de 8-2.

Top

E1 wint soepel: 6-1 tegen Hoofddorp
Na tien minuten lag de E1 al comfortabel op koers. Eerst Eimert, daarna Tristan (of Bas, de familie is het hier niet helemaal over eens) zorgden voor de 2-0. Daarna ging het een tijd gelijk op, met kansjes over en weer. De E1 toonde net als vorige week bij Bloemendaal weer een goede inzet; de achterhoede en Sem zijn eigenlijk altijd goed. Tristan en Tijmen hadden een paar keer net pech in de afronding.
In de tweede helft zetten de mannen er een tandje bij. Vooral Eimert deed nuttige en mooie dingen. Hij gleed met een werkelijk prachtige aanname langs zijn directe tegenstander, ging alleen op de keeper af en prikte de 3-0 binnen. Even later deed Koen nog een keer voor hoe je dat nu echt doet, dat uitlopen …. de doorgebroken speler was ineens de bal kwijt. Een flitsende actie van Mischa en een knal met links zorgde voor 4-0. Hoofddorp gaf het echter niet op en kwam met een ‘zondagsschot’ op 4-1. Een corner van Sem werd niet goed weggewerkt en bleef hangen: Mischa maakte dankbaar gebruik.
Het slotacccoord (6-1) was voor Eimert. Hij speelde zich weer vrij voor de keeper en knalde droog en beheerst raak. Het spel wordt steeds beter en het efficient benutten van kansen blijft erg goed. Nu volgende week naar Zandvoort!

Top


F2 te gast bij Soccercenter Haarlem en belangrijke overwinning tegen Bloemendaal (2-1)
Vrijdagavond waren ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd voor een sponsorborrel bij Soccer Center Haarlem op de Gedempte Oude Gracht. Naast de drankjes, de hapjes, leuke voetbalbeelden op de schermen en een heuse oefenkooi (1 tegen 1) was er voor de spelertjes van de F2 gelegenheid om hun naam en favoriete rugnumer op hun wedstrijdshirt te laten drukken. Soccer Center gaf als klap op de vuurpijl (gezamenlijk met twee andere sponsors) alle spelers bovendien nog een prachtig jack in een Soccer Center tas met opgedrukt rugnummer. Uiteraard was deze uitgevoerd met een geborduurd Alliance logo. Echt een goede voorbereiding op de belangrijke wedstrijd tegen Bloemendaal was dit laat naar bed gaan natuurlijk niet. Toch was dit in het veld niet te merken. Het stond als een huis en Bloemendaal kwam (in de eerste helft ), slechts één keer op de helft van Alliance. Helaas was dit wel direct een doelpunt en stonden we met de rust dus met 1-0 achter, ondanks de vele kansen die we zelf kregen. ( We missen Quirijn als onze vaste keeper nog steeds, maar volgende week is hij er weer bij.)
Net als de vorige week (ook 1-0 achter bij de rust) werd er besloten om meer op goal te schieten en voorin iets meer over te spelen. Al snel bracht dit succes, bij één van de schoten op doel maakte Bloemendaal hands en kon Bas Roos de penalty prachtig in schieten. De achterhoede (keeper Wesley, Tijn en Joël) gaf niets meer weg en het middenveld bleef jagen (Bas v G, Robbie en Jonte), waardoor de spitsen (Tim en Bas R.) kansen kregen. Robbie was zeer scherp bij een inzet van Bas Roos. De bal dreigde keihard naast te gaan , maar Robbie wist hem met een prachtige beweging toch nog binnen te tikken; 2 - 1 voor Alliance. Bloemendaal kwam er nog wel een paar keer gevaarlijk uit , maar de drie punten bleven bij onze F2. Hierdoor komt Bloemendaal op 6 punten achterstand en versterkt de F2 zijn positie. Spelers blij, begeleiders blij, ouders, opa´s en oma´s blij.
Hartelijk dank aan Soccer Center (Michael en Marcel) Volgende week vrijdag weer???


Top

F2 knokt zich in de wedstrijd tegen verrassend sterk Vogelenzang
Nog steeds zonder onze vaste keeper Quirijn (die wel steeds aanwezig is om ons aan te moedigen), gingen we vol goede moed van start tegen de F1 van Vogelenzang. Deze ploeg was nieuw in onze afdeling, zij waren overgeplaatst vanwege de hoge scores die zij hadden behaald in hun vorige afdeling. Dit was te merken ook. Zij waren snel, sterk, vochten als leeuwen en scoorden daardoor dan ook in de eerste helft de 1-0. Dit was ook meteen de ruststand. De keepers werden gewisseld (Tijn voor Bas Roos) en er werd onderling afgesproken nog meer voor elkaar te vechten en wat vaker op doel te schieten. (keeper van Vogelenzang was niet zo sterk en aan de kleine kant). Dat dit niet tegen dovemansoren gezegd was werd al snel duidelijk. Tim maakte gelijk met een prachtige goal, waarna Bas (Roos) met een fantaaaaaaastisch afstandschot Alliance op voorsprong bracht. Ondertussen had Robbie voor de nodige opwinding gezorgd (lichte tackel, maar volgens Vogelenzang een fikse overtreding) en kreeg de wind van voren van de coach van Vogelenzang. Dit lieten wij natuurlijk niet ongestraft en spraken de coach hierop aan. "Je moet je met je eigen team bemoeien", voegden wij hem toe. Hierdoor sloeg even de vlam in de pan. Mooi moment voor Jonte en Bas (Roos) om de in verwarring gebrachte spelertjes van Vogelenzang de genade klap toe te brengen. De wedstrijd was hierdoor beslist, 4 - 1 voor Alliance. De volledige aanhang van de F2 (en dat zijn er nogal een aantal) vierde dit uitgebreid met koffie in de (overigens verder lege) kantine. De les die we meenemen uit Vogelenzang is, dat we een super team hebben als we voor elkaar knokken, elkaars positie overnemen, niet in paniek raken bij een achterstand, de kansen benutten en met plezier blijven voetballen. Zaterdag gaan we onze koppositie verdedigen tegen Bloemendaal.


Top

Alliance F8 wint gemakkelijk
Haarlem - Na een week herfstvakantie en een tegenstander die vorige week niet kwam opdagen was het alweer drie weken geleden dat de jongens van Alliance F8 in actie kwamen. Spaarnwoude, laatste in de competitie, was op papier een gemakkelijke tegenstander. Uiteindelijk werd het ook niet al te moeilijk en werd gewonnen met maar liefst 8-2.
De wedstrijd begon wat nerveus van de kant van Spaarnwoude. Vanaf de zijlijn werd er door de trainer van Spaarnwoude meermalen op gehamerd dat er rust in het spel moest komen. Rust werd door de jongens Alliance niet gegund want er werd gretig gezocht naar de openingsgoal. Die goal kwam er vroeg in de wedstrijd. Een mooie schuiver in de hoek van Lars leidde tot de 1-0. Na een door de scheidsrechter niet bestrafte overtreding van Alliance kon Ties beheerst de 2-0 intikken. Vanaf dat moment kroop er wat overmoed in het spel van Alliance en werd er vergeten te verdedigen. Een van de jongens van Spaarnwoude stond voorin zijn balletje af te wachten, werd niet gedekt, en kon zo zonder problemen de 2-1 maken. Even leek het toen weer een echte wedstrijd te worden. De hoop van Spaarnwoude werd door Jasper kort daarna echter aan flarden geschoten. Van 15 meter schoot hij de bal snoeihard langs de keeper. Daarna was het weer Ties, die misschien niet het hardste schot van Alliance F8 heeft, maar wel zonder ophouden blijft scoren. Een terugkomende bal tikte hij handig over de keeper heen, 4-1. Daarna was het de beurt aan Jesse, 5-1 en weer aan Ties, 6-1.
In de tussentijd mocht Tijn als keeper nog een paar mooie acties maken. Finn was de man van de lucky goal. De keeper van Spaarnwoude trapte uit precies in de voeten van Finn. Die bedacht zich niet en ramde de bal terug. De onfortuinlijke keeper liet de bal uit zijn handen glippen waarna de bal tergend langzaam achter de doellijn verdween, 7-1. Ties maakte zijn rol als superspits daarna waar door na een rush de 8-1 te maken. Na weer een moment van verslapte concentratie in de verdediging kon Spaarnwoude nog de 8-2 maken. Maar de wedstrijd was toen natuurlijk al lang beslist. Al met al een mooie overwinning waar niets op af te dingen valt.
Rob Broek

Top

E3 had meer verdiend.
Na een weekend geen competitieverplichtingen begon de E3 hongerig aan de topper tegen Onze Gezellen E2. Alliance staat na een mooie reeks bovenaan en OG staat derde in onze poule. OG had een defensief strijdplan opgesteld. Veel mensen voor de eigen goal en gewiekst loerend op de counter. OG had bovendien een aantal spelers die zich niet gemakkelijk opzij lieten zetten. Dit vinden de mannen van de E3 lastig voetballen. Alliance had weliswaar het betere van het spel, maar kwam er telkens net niet door. Ook onze gevaarlijke corners werden wel ingekopt maar naast en de vrije trappen van Teun gingen er vandaag niet in. Omdat onze snelle buitenspelers Coen en Jelmer te veel naar voren stonden en bovendien ook nog wel eens achter hun man, gingen veel aanvallen door het midden. Daar stonden echter steeds 3 OG-ers Morriaan en Koen rustig op te wachten. En de ballen die wel via zijkanten doorkwamen vooral over links onder impuls van Sytze waren vaak voor de laatste vrouw van OG. Andersom zette Alliance de boel achterin onvoldoende vast. Hugo en Teun hebben als echte verdedigers toch het gevoel dat ze het beste in de buurt van het eigen doel moeten