Het vijfde brengt koploper bijna op de knieën!

Maar niet helemaal. Na een 0-3 achterstand volgde een heroïsche inhaalrace, maar de rechtsbuiten van Eendracht bleek uiteindelijk niet te stuiten.

Gesteund door een aardig lentezonnetje en gehinderd door orkaan-achtige windstoten tikten de mannen van coach Kim er soepeltjes en onbevangen op los; geen vrees voor koploper Eendracht, dat werd duidelijk. De middenvelders, onder leiding van spielmacher Gosse, probeerden het aanvalstrio James, Simon en Jan te voeden, wat af en toe veelbelovend oogde. Op goal zagen we tot onze verbazing Boudewijn/boedoe, want ‘no mouse in the house’. De verdediging werd strak geleid door het betrouwbare duo Roan en Teun (vanwege zijn zen-achtige uitstraling onder alle omstandigheden ook wel de sfinx geheten). Op de vleugels liepen Willem en Mathijs. Nu had Mathijs de pech dat Eendracht een speler had die er echt bovenuit stak en dat was de rechtsbuiten. En hij de linksback. Vijf minuten voor rust viel de 0-3 door deze rechterspits, nadat hij de eerste twee goals had voorbereid. Dat leek een verloren middag te worden voor de Groenzwarte muur (het 5e legioen). Maar plots rechtte het vijfde de rug, een hoge voorzet werd door Nils op de lat gekopt, Joost kopte de rebound nog harder op de lat… Kans voorbij, shit. Maar Nanne ving de bal op en gaf een voorzet, die smeekte om een hoofd. En het hardste hoofd van Alliance (Youri) kopte snoeihard in.

Na de thee trok groen-zwart onvermoeibaar naar voren. Eendracht verdedigde zich fanatiek, maar de scheids had alles goed onder controle, dus het werd een lekkere pot. Na een overtreding op James schoot Joost uit een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied listig de 2-3 binnen en alles was mogelijk. Inmiddels had Willem zich vastgebeten in de gevreesde rechtsbuiten, wat tot een kwartier voor tijd vrijwel al diens gevaar bezweerde. Maar helaas niet alle gevaar, want ineens kapte hij Willem toch uit, passeerde nog een verdediger en vond een medespeler vrij voor de dapper keepende Boedoe (Boudou?): 2-4. En daarmee was de wedstrijd gespeeld, er kwamen nog wel kansen over-en-weer maar het heilig vuur was nu definitief uitgewaaid. Niettemin, zeer onderhoudend mannen!