JO12-4 mooie wedstrijd tegen CTO in de 4e klasse

De JO12-4 begon het seizoen in de 4e klasse, we eindigden daar onder de middenmoot. Gevolg was dat we naar de 5e klasse gingen. De 2e fase sloten we in de 5e klasse af als kampioen. We dachten dat we weer naar de 4e klasse gingen maar de KNVB hield ons in de 5e klasse. Gevolg was dat we naar 3 speelrondes in de 5e klasse verreweg de sterkste zijn in deze poule, we wonnen alles ruim. Met nog 2 speelrondes te gaan in de 5e klasse besloot de KNVB ons toch naar de 4e klasse te laten gaan. We zitten in een poule met bijna allemaal Amsterdamse teams. Afgelopen zaterdag was onze 1ste wedstrijd in de 3e fase tegen CTO uit Duivendrecht.

Het waren veel lange jongens in dat team, ze hebben immers maar 1 JO12 team waarin vaak dan goede en minder goede spelers zitten. Helaas we hadden dit keer geen wissels. We begonnen de 4e klasse niet goed want na het 1ste kwartier ondanks dat we een paar kansjes kregen keken we tegen een 0-3 achterstand aan. De boys hadden het zwaar tegen deze fysieke tegenstander, daarom na het 1ste kwartier een omzetting gedaan door Dirk vanaf het middenveld naar de aanval te plaatsen en Sebas van de aanval naar het middenveld. We bedachten een tactiek: Omdat we zagen dat CTO ver naar voren stond en onze keeper Gijs een goede trap heeft, scoorde we de 1-3 oor Reda. Onze keeper Gijs hield ons in de wedstrijd. Het tweede kwart kwamen we in ons spel er werd prima verdedigd door Sees (onze kleinste man) stond tegen een beer van een speler, was niet bang en won veel van hun duels. Met Ilay (half geblesseerd) maar moest verder omdat we geen wissels hadden en Maes stonden ook goed te verdedigen, verder op het middenveld o.a. Ryan die prima z`n mannetje stond. 1-3 was ook de ruststand. Er moest de 2e helft gebikkeld worden door de boys. Ze pakten het prima op, er werd voorelkaar gewerkt. Er ontstond een aantal kansen en weer gaf Gijs de bal over de verdediging van CTO en opnieuw was Reda trefzeker. Het bleef lang 2-3. De wedstrijd werd wat harder, maar de boys gaven niet op, op dat moment zat de verdediging potdicht. Het laatste kwart kwamen we goed uit de startblokken, het was Dirk die de gelijkmaker op het scorebord zette. We gingen een spannende slotfase tegemoet, er ontstond een scrimmage voor ons eigen doel maar de boys verzette zich hevig. Onze tactiek werkte goed, uiteindelijk was het Dirk die de 4-3 als eindstand noteerde. We zeggen altijd dat trainers nooit tevreden zijn ondanks dat er gewonnen wordt, maar nu waren we echt tevreden (de boys zeiden daarom ook zijn jullie nu wel tevreden?).
Boys dit was een echte teamprestatie, mooie 1ste wedstrijd in de 4e klasse!!
ASV Arsenal we komen eraan zaterdag a.s…………..