Alles pakt goed uit tegen Nieuw West United voor winnend Alliance’22

Amsterdam Alliance’22 is het seizoen uitstekend begonnen. Na een 0-0 ruststand werd met 0-2 gewonnen van Nieuw West United.

Effectief Alliance houdt de nul en scoort twee keer


,,We zijn hier heel blij mee. De bekerwedstrijden gingen niet goed maar op het juiste moment pakt alles goed uit”, was trainer Willem de Vreeze erg tevreden.

De Haarlemmers zagen vijf spelers vertrekken en veel nieuwe jongens moeten worden ingepast. ,,Allemaal uit de eigen vereniging. Spelers van O23 zijn erbij gekomen en we hebben nu een selectie van veertig man.”

Voor de beker waren de resultaten dus niet goed. Alliance speelde daarom tegen de Amsterdammers meer vanuit de verdediging. Wel werd de opbouw van achteruit gezocht. Dit leidde tot kleine kansjes.

,,Pas in de tweede helft, toen wij gedwongen werden de lange bal te spelen, ging het voortreffelijk.”

Via de van DSS overgekomen Stijn Heuvel, na aangeven van Twan Beekelaar, werd het 0-1. De tweede treffer kwam op naam van Ryan Fox, die bediend werd door Tim Dennedaal.

,,We waren heel effectief en hebben de nul gehouden”, zei De Vreeze, die komend weekend Zwanenburg ontvangt. En dat met een ploeg met veel jonge spelers, die in de beker teleurstelde maar voor het ‘echie’ de winst pakt.

 

Bron: Simon Luybé Haarlems Dagblad ©

 

Screenshot 2022 09 26 10 10 23 84 40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12